Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V pátek se konečně otevře bazén pro veřejnost. Vstupné bude za půlku

Po nekonečném odkládání se lidem v pátek konečně otevřou dveře Plaveckého stadionu. Všichni, kdo se do bazénu vydají, se kromě nového tobogánu mohou navíc těšit na padesátiprocentní slevu na vstupné.

Otevření plovárny se posouvá, za problémy může zhotovitel

Plavecký stadion se otevře o týden později. Důvodem je nedodržení termínu zhotovitele a následné nedostatečné „vyzrání“ stavební chemie. Na otevření plovárny i tobogánu si tak ještě budeme muset počkat.

Původní termín otevření měl být minulý týden. Na kontrolním dni byly ale zjištěny problémy. „Zhotovitel se dostal do problémů s dodržením termínu po provedení opravy.  Důvodem je nedostatečné „vyzrání“ stavební chemie. Pokud by se do opravovaných spár ve stropu dostala voda, hrozilo by nejen jejich poškození a degradace přilepených dlažeb a obkladů, ale je možné i uvolnění chemických látek do prostoru," uvedl minulý týden ředitel Sportovních zařízení Tomáš Novák.

Delší tobogán a „ždímačky“ na plavky

Stadion prošel kompletní výměnou rozvodů vody, odpadů, elektrorozvodů, světel a vzduchotechniky, návštěvníci uvidí nové obklady i dlažbu. „Do šaten byly instalovány i ždímačky na plavky, což byl požadavek veřejnosti. V provozu bude tobogán, který je o osm metrů delší, jeho tubus má světelné efekty a návštěvníkům měří čas průjezdu,“ uvedl primátor Jiří Svoboda.

Ačkoliv může plavecký stadion vypadat jako zakletý, zítra se jeho dveře veřejnosti končně otevřou. Lidé se navíc mohou těšit na  padesátiprocentní slevu na vstup, kterou schválila Rada města.

„Lidem patří velká omluva a poděkování za trpělivost,“ řekl už minulý týden náměstek primátora Ivo Moravec.

Foto Jana Kroneislová

Štítky plovárna, plavecký stadion, bazén, rekonstrukce, komplikace, České Budějovice, Tomáš Novák, Ivo Moravec, Jiří Svoboda

V pátek se konečně otevře bazén pro veřejnost. Vstupné bude za půlku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.