Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Depozitární objekt AJG Sparta je zrekonstruován. Bude předán Alšově jihočeské galerii

PR článek

Ve středu 2. října ve 13 hodin proběhne v Puklicově ulici slavnostní předání zrekonstruovaného depozitárního objektu AJG SPARTA Alšově jihočeské galerii, za přítomnosti náměstka hejtmanky Jihočeského kraje Pavla Hrocha a vedoucího odboru kultury a památkové péče Patrika Červáka.

Cílem projektu je celková rekonstrukce objektu a vytvoření nových depozitárních prostor pro uchování sbírkových předmětů ve správě Alšovy jihočeské galerie, zřízení restaurátorské dílny se specializací papíru, odborné badatelny a edukační ateliér pro veřejnost.

Rekonstrukce depozitárního objektu AJG SPARTA navazuje na rekonstrukci Wortnerova domu. Záměrem AJG je posunout instituci do 21. století, která je otevřená nejširší veřejnosti, odborné i laické. Realizací obou projektů bude nabídnout veřejnosti v rámci moderních technologických standardů dostupnost sbírek, a to všem cílovým skupinám návštěvníků.

Štítky AJG Sparta, Alšova jihočeská galerie, umění, rekonstrukce, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, Pavel Hroch, Jihočeský kraj

Depozitární objekt AJG Sparta je zrekonstruován. Bude předán Alšově jihočeské galerii  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.