Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Budějcích má vyrůst další Kaufland, nahradí travnatou plochu a stromy

Ve čtvrti Čtyři Dvory by měl do dvou let vyrůst druhý Kaufland. Ten by měl nahradit travnatou plochu a stromy, které rostou mezi parkem Čtyři Dvory a Strakonickou ulicí. O plánovaném projektu informoval server idnes.cz. Kromě obchoďáku na místě vznikne také parkoviště pro zhruba tři sta aut.

Nový obchodní dům by na místě měl stát do dvou let. Podle záměru pojme tisíc návštěvníků a každý den u něj zastaví až tři tisíce aut. Podle údajů z katastru nemovitostí bude Kaufland stát na pozemku společnosti JTH Group z Teplic, kterou vede známý developer a sponzor prezidenta Miloše Zemana Jaroslav Třešňák.

Podle serveru idnes.cz patří developerovi další desítky hektarů v lokalitě, které zasahují až k Vrbenským rybníkům a Zavadilce. Nákupní centrum by mělo být napojeno na cyklistickou stezku (je to jedna z podmínek). Na severní straně budou chodníky a parkoviště. Na východní straně zůstane zeleň.

V Budějcích se ale jedná o stavbě ještě jednoho obchodního domu a to v těsné blízkosti Kauflandu na Dlouhé louce. Podobný by mohl být tomu, který se v červenci začal stavět na Okružní. V tomto případě je ale předběžný názor města k plánům velmi skeptický. 

U Kauflandu možná vyroste nový obchoďák, město je k návrhu skeptické

V těsné blízkosti Kauflandu možná vyroste nový obchodní dům. Podobný by mohl být tomu, který se v červenci začal stavět na Okružní. Informaci včera potvrdil náměstek Juraj Thoma, dodal ale, že město se k návrhu staví velmi skepticky. Zda obchodní...

Foto Jana Kroneislová

Štítky Kaufland, Dlouhá louka, Čtyři Dvory, České Budějovice, Miloš Zeman, JTH Group a.s., Teplice, Zavadilka

V Budějcích má vyrůst další Kaufland, nahradí travnatou plochu a stromy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.