Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sokolové mají tribunu, přes dvě stě lidí si adoptovalo sedačku

Sokolové se po sedmdesáti letech dočkali nové tribuny. Do té staré zatékalo a její stav už nevyhovoval. Nová tribuna pojme 1200 diváků. Zájemci si také měli možnost adoptovat si jednu z červených sedaček. Šance nakonec využilo přes dvě stě lidí.

Rekonstrukce tribuny začala v září loňského roku. Nově zrekonstruovaná tribuna nabídne moderní zázemí pro sportovce. Uvnitř tribuny jsou nové sprchy, šatny, prostor pro rehabilitaci, saunu i vířivku. Myslelo se ale i na památkově chráněné věže, střechu nebo sedadla.  

Tribuna pojme 1200 diváků a poskytne zázemí pěti stovkám atletů tělovýchovné jednoty Sokol, která si letos připomíná 150. výročí založení. Obnova této kulturní památky stála přes 56 milionů korun a trvala 10 měsíců.

Na rekonstrukci se finančně mohli podílet i návštěvníci, kteří měli možnost adoptovat si sedačku. Adopce bude v praxi fungovat  tak, že štítek se jménem bude trvale umístěn na vybraném sedadle. Podobné akce probíhají například při rekonstrukcích rozhleden, kdy si člověk může adoptovat schod. Cena byla tisíc korun.

Foto Jitka Welzlová

Štítky tribuna, sokol, České Budějovice, Česká obec sokolská

Sokolové mají tribunu, přes dvě stě lidí si adoptovalo sedačku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.