Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Teplota na Šumavě klesla k minus osmi stupňům, v platnosti je další výstraha

Česká republika má za sebou další mrazivé ráno. Na Šumavě se rtuť teploměru zastavila na minus osmi stupních. Český hydrometeorologický ústav vydal včera před mrazem výstrahu - může totiž způsobit škody na nesklizených zemědělských plodinách.

Nejchladněji bylo na Šumavě, kde se teploty pohybovaly okolo -7 stupňů, v Rokytské slati klesly dokonce až na -8 stupňů. V Horské Kvildě bylo -6 stupňů.

„Chladno ale byli i v nižších polohách. V Táboře byla teplota minus 0,2. Rtuť teploměru klesla například Budějcích  na 1,4 stupně, Nadějkov na Táborsku měl teplotu plus pět stupňů. Bylo to hodně rozdílné, ale přízemní mrazíky byly na většině území jižních Čech," řekl pro ČTK Jaroslav Hintermüller z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

V jižních Čechách bude dnes skoro jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Nejvyšší denní teploty 14 až 17 stupňů, v 1000 metrech na horách kolem 11 stupňů.

„Výstraha před mrazy stále trvá. Teploty ve 2 metrech v noci na zítra a zítra ráno budou klesat na 4 až 0 stupňů, přičemž přízemní teploty na četných místech poklesnou pod nulu a k ránu se místy budou pohybovat mezi -2 až -7 stupni,“ uvedli meteorologové.

Foto pixabay.com

Štítky teplota, mráz, meteorologové, zima, Šumava, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Jihočeský kraj, České Budějovice, Tábor, Horská Kvilda, Rokytská slať, okres Tábor, Nadějkov

Teplota na Šumavě klesla k minus osmi stupňům, v platnosti je další výstraha  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.