Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Otevření plovárny se posouvá, za problémy může zhotovitel

Plavecký stadion se otevře o týden později. Důvodem je nedodržení termínu zhotovitele a následné nedostatečné „vyzrání“ stavební chemie. Na otevření plovárny i tobogánu si tak ještě budeme muset počkat.

Problémy byly zjištěny na dnešním kontrolním dni. Zhotovitel se, podle sdělení ředitele Sportovních zařízení Tomáše Nováka, dostal do problémů s dodržením termínu po provedení opravy.  Důvodem je nedostatečné „vyzrání“ stavební chemie. Pokud by se do opravovaných spár ve stropu dostala voda, hrozilo by nejen jejich poškození a degradace přilepených dlažeb a obkladů, ale je možné i uvolnění chemických látek do prostoru.

„Plavecký stadion vypadá jako začarovaný, nejprve komplikace s tobogánem, teď problémy se zhotovitelem. Lidem patří velká omluva a poděkování za trpělivost,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec. Zhotovitel nedodržel smlouvu, proto dostane za nedodržení termínu adekvátní penále.

Foto Jana Kroneislová

Štítky plovárna, České Budějovice, otevření, Tomáš Novák, Ivo Moravec, koupaliště

Otevření plovárny se posouvá, za problémy může zhotovitel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.