Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Na přelomu září a října se bude střídat teplo s ochlazením

V příštích čtyřech týdnech se bude střídat nadprůměrné teplo s ochlazením. Třeba příští týden nejvyšší denní teploty nejprve spadnou z 25 stupňů Celsia na 16 stupňů a koncem týdne pak zase vystoupají na 23 stupňů. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), a z krátkodobé předpovědi.

Celkově budou teploty od 16. září do 13. října odpovídat dlouhodobému průměru. V jednotlivých týdnech ale budou kolísat. „V prvním předpovědním týdnu budou teploty jako na houpačce. Z relativně teplého počasí na začátku se uprostřed týdne výrazně ochladí. V závěru týdne se teploty opět dostanou nad průměrné hodnoty," oznámili pracovníci ČHMÚ.

„Poté bude následovat teplý týden s nadprůměrnými teplotami. Na začátku října se teploty opět dostanou na normál, k výraznějšímu poklesu teplot dojde až v posledním předpovědním týdnu," doplnili.

Objem srážek bude v příštích čtyřech týdnech průměrný, nebo mírně pod dlouhodobým průměrem pro toto období. „V prvním týdnu se očekává jen minimum srážek, během předpovědního období bude srážek zvolna přibývat. V první polovině října se budou týdenní srážkové úhrny pohybovat kolem dlouhodobého normálu," uvedli meteorologové.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, meteorologové, předpověď, Český hydrometeorologický ústav, teplo

Na přelomu září a října se bude střídat teplo s ochlazením  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.