Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Do Česká by se mělo vrátit teplé počasí, deštníky se ale budou hodit

Během příštího týdne by se do Česka mělo zpět vrátit teplé počasí. Podle meteorologů by se nejvyšší denní teploty mohou místy vyšplhat až k 24 stupňům Celsia. Začátek týdne bude ale deštivější.

Ve druhé polovině září by mělo být přes den v průměru kolem 19 stupňů a první říjnový týden 17 stupňů. Vyplývá to z týdenní předpovědi a dlouhodobého výhledu počasí, které dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Celkově očekávají meteorologové následující čtyři týdny jako teplotně a srážkově spíše průměrné. Nadprůměrné teplo by podle nich mělo být v posledním zářijovém týdnu, naopak příští týden by měl být bohatší na srážky.

Dlouhodobá průměrná teplota v nadcházejících čtyřech týdnech je 12,5 stupně Celsia. Nejchladněji bylo v tomto období v roce 1972, kdy teploměr vystoupal v průměru jen k 8,4 stupně. Naopak nejtepleji bylo o tři roky později s průměrnou teplotou 15,3 stupně Celsia.

Foto pixabay.com | Zdroj ceskenoviny.cz

Štítky déšť, oteplení, meteorologové, předpověď, stupeň Celsia, Česko, Český hydrometeorologický ústav

Do Česká by se mělo vrátit teplé počasí, deštníky se ale budou hodit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.