Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Biskup dnes požehnal várku světlého ležáku, část poputuje do Vatikánu

Českobudějovický biskup Vlastimil Kročil dnes dopoledne požehnal zvláštní várku světlého ležáku pivovaru Budějovický Budvar. Požehnané pivo bylo uvařeno především pro dobročinné účely a bude se prodávat v průběhu českobudějovických Adventních trhů. Část speciální požehnané várky v ručně balených lahvích by měla opět putovat do Vatikánu jako dar Svatému otci papeži Františkovi.

Celý výtěžek z prodeje věnuje pivovar Diecézní charitě České Budějovice. Na ručním balení a prodeji Požehnaného ležáku se budou i letos podílet dobrovolníci z pivovaru, Diecézní charity České Budějovice a Biskupství českobudějovického.

„Ruční balení a prodej požehnaného piva už jsou téměř tradicí našeho pivovaru. Především díky dobrovolníkům z řad zaměstnanců pivovaru a biskupství jsme loni na dobročinné účely mohli věnovat 216 tisíc korun. Přál bych si, aby letošní částka byla ještě vyšší,“ říká ředitel Budějovického Budvaru Petr Dvořák.

„Je pro mne velikým potěšením, že mohu již potřetí požehnat mimořádné várce českobudějovického piva. V minulém roce získala tato iniciativa konkrétní podobu charitativní pomoci na místní úrovni. Výtěžek z adventního prodeje požehnané várky piva byl věnován českobudějovické diecézní charitě na práci s dobrovolníky, kteří se starají o nejvíce potřebné lidi žijící v našem městě. Také i letos chceme tímto způsobem společně podpořit tuto účinnou pomoc a službu našim spoluobčanům a klientům charity,“ říká českobudějovický biskup Vlastimil Kročil.

Požehnaný ležák byl uvařen podle stejné receptury, jako světlý ležák značky Budweiser Budvar. Ten patří mezi nejznámější produkty z Českých Budějovic na světě - znají jej spotřebitelé v téměř 80 zemích a na českém vývozu piva se podílí asi jednou pětinou.

Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky Budvar, pivovar, papež, biskup, požehnané pivo, Vatikán, pivo, Vlastimil Kročil, Budějovický Budvar, Papež František, charita, České Budějovice, Petr Dvořák

Biskup dnes požehnal várku světlého ležáku, část poputuje do Vatikánu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.