Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Taneční centrum Move 21 nabízí taneční kurzy pro děti již od roku 2002

PR článek

Českobudějovické taneční centrum je už stálicí nejenom na budějcké taneční scéně. Od roku 2002 prošlo jejími tanečními kurzy a skupinami několik tisíc dětí a s nabídkou kurzů vstupuje do své 18. sezóny. Na své si přijdou zájemci o rekreační tancování i ti, kteří by se tanci rádi věnovali závodně. Vyzpovídali jsme zakladatelku a majitelku tanečního centra Lenku Čondlovou, Ondru Hybranta – tanečníka a choreografa, který v současnosti patří k republikové špičce a Kateřinu Galusovou – trenérku, která je zároveň vedoucí sekce tanečních školiček.

Co vás vedlo k založení taneční školy?
Lenka: Mít taneční školu byl můj celoživotní sen. Svoji trenérskou kariéru jsem začala v roce 1996 při DDM, kde jsem postupně vybudovala početnou taneční skupinu. V roce 2002 po ukončení studia na VŠE v Praze jsem se vrátila do ČB a založila Move 21.  Velmi mě těší, že se týmu Move 21 podařilo vybudovat jednu z největších a nejúspěšnějších českých tanečních škol.

Co všechno nabízí taneční centrum Move 21?
Lenka:  Move 21 nabízí taneční kurzy pro děti od 3 do 18 ti let v několika tanečních oborech. Naši kompletní nabídku představíme na dnech otevřených dveří, které se budou konat ve čtvrtek 5. září a v pondělí 9. září vždy od 16 do 18 hodin.  Uvidíte ukázky všech tanečních stylů, co nabízíme, představíme jednotlivé kurzy a zájemci se budou moci do volných kurzů zapsat.

Naši kompletní nabídku kurzů naleznete také  na našich webovkách.

Ondro, vy jste se za několik posledních let vypracoval mezi špičku českého tancování. Mimo Move 21 jezdíte trénovat po celé České republice a do zahraničí, účinkujte ve videoklipech českých skupin, natáčíte pořady do televize... Jaké byly vaše začátky, bylo to těžké?
Ondra: Každý začátek je těžký, ale když víte, proč to děláte a máte svůj cíl, tak jde všechno.  S tancem jsem začal až ve 14ti letech. Start byl velmi rychlý a náročný, ale veškerý čas na tanečním sále stál za to.  Za každým úspěchem stojí velká dřina, člověk na sobě musí neustále pracovat, i já se  jezdím vzdělávat a sleduji nejnovější trendy na české i světové taneční scéně. 

Máte nějaký recept na úspěch?
Ondra: Nebát se dělat věci po svém, vnímat kritiku, zlepšovat se, učit se a uchovávat si respekt k práci ostatních.

Na co se můžou tanečníci na vašich trénincích těšit?
Ondra: Vždy se snažím, aby mé lekce byly originální  a zábavné. Mým cílem je předat svým svěřencům ze sebe to nejlepší.

Katko, jste  absolventka pražské Státní konzervatoře, působila jste v Jihočeském divadle a už přes 10 let se věnujete naplno dětem v Move 21. Proto se vás zeptám, kdy je nejvhodnější začít s tancováním?
Katka: Na tanec není nikdy pozdě. Začít se dá v každém věku. My začínáme s dětmi již od 3 let. U takto malých dětí nám jde především o všestrannost tak, aby si s nástupem do školy mohly vybrat, co je bude bavit. A vůbec to nemusí souviset s tancováním. Tanec je výborná všeobecná průprava pro všechny sporty.

Jste specialistka na předškolní děti. Jakou formou probíhají hodiny těch nejmenších dětí?
Katka: Mým cílem je, aby děti tancování bavilo. Hodiny probíhají formou her, kdy nenápadně zapojujeme pohybovou průpravu. Děti se hrou učí mimo jiné správnému držení těla a pohybové koordinaci. Na závěr roku si děti pro rodiče připraví vystoupení, kde předvedou vše, co se za rok naučily.

Lenko, jaké má Move 21 plány do budoucna, co vaše tanečníky čeká?
Lenka: Již koncem září nás čeká Mistrovství světa formací, na které se už nyní intenzivně připravujeme. Budeme obhajovat titul Mistrů světa z minulého roku, tak nechceme nic podcenit. Poté už se nám rozbíhá soutěžní sezóna, která pak skončí až v červnu 2020. Od září jsme navíc otevřeli pobočku Move 21 v Praze, takže se i v tomto regionu  budeme snažit o vybudování kvalitní taneční školy.  Našim cílem je vést kvalitní taneční kurzy, které budou děti bavit a budou přinášet výsledky v pohybovém rozvoji dětí,  který je v době nadvlády  mobilních telefonů a počítačů velmi důležitý.

Štítky Move 21, sport, tanec, nábor, České Budějovice, tanečník, Praha, Mistrovství světa v šachu, Jihočeské divadlo, Česko

Taneční centrum Move 21 nabízí taneční kurzy pro děti již od roku 2002  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.