Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Návštěvníci bazénu se konečně projedou v tobogánu, v provozu bude za tři týdny

Rekonstrukce tobogánu na plovárně v Budějcích provázely od samého začátku problémy. Termíny na jeho zprovoznění byly už tři a zdá se, že konečným datem by mohlo být 23. září. V tento den se totiž pro veřejnost otevře i plavecký bazén.

Zprovoznění tobogánu brzdily problémy. O sedm metrů delší tobogán za necelých šest milionů korun měl být v provozu už koncem srpna. První termín nevyšel, stejně jako ten druhý, který byl posunutý na konec října. Otevření tobogánu bylo znovu posunuté na 20. února. Ani tento datum ale nevyšel. I když byl tobogán funkční, jízda v něm nebyla bezpečná.  

Lidé během zkušební jízdy jezdili příliš rychle. Provozovateli proto nebyl dán certifikát pro bezpečný veřejný provoz. „Při návrhu dráhy došlo k pochybení projektanta. Je nutné část dráhy tobogánu předělat jak projekčně, tak fyzicky,“ uvedla v květnu tisková mluvčí města Jitka Welzlová. Po všech peripetiích to vypadá, že se návštěvníci v tobogánu konečně projedou.

Náměstek primátora Petr Holický včera potvrdil, že tobogán je provozuschopný. Návštěvníci plaveckého stadionu by se v něm mohli projet 23. září. V tento den se totiž má bazén otevřít veřejnosti. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky bazén, tobogán, rekonstrukce, České Budějovice

Návštěvníci bazénu se konečně projedou v tobogánu, v provozu bude za tři týdny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.