Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

"Čoika" na Živitelce prověřila patnáct prodejců, chybovalo jedenáct z nich

Česká obchodní inspekce zkontrolovala na agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích 15 prodejců. Zákon porušilo 11 z nich, což je 73 procent, meziročně o deset procent víc. Inspektoři uložili na místě pokuty za 14 tisíc korun a zakázali prodej zboží v hodnotě 8300 korun. Informaci dne sdělil David Hanousek z inspektorátu ČOI pro kraje Jihočeský a Vysočinu.

Při kontrolách se inspektoři zaměřili na stánkový prodej spotřebního zboží, občerstvení i technických parametrů hraček. „Nedostatky se týkaly informačních povinností, poctivosti prodeje, ve dvou případech povinností ze zákona o obalech. U hraček nebyly informace v českém jazyce. Závažnost zjištění není nijak extrémně vysoká,“ řekl Hanousek.

Na agrosalon chodí inspektoři ČOI pravidelně. Každý rok dostávají podněty od návštěvníků. „Přes víkend obdržíme podnět, kdy spotřebitelé, kteří nejvíce navštěvují Zemi živitelku v sobotu a neděli, mají podnět, který nám chtějí sdělit, volají v pondělí ráno,“ řekl Hanousek. Loni prověřila ČOI na Živitelce 19 prodejců, chybovalo 63 procent z nich.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky trh, zemědělství, zdraví, ČOI, kontrola, Země živitelka, Česká obchodní inspekce, České Budějovice, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

To je trh bez přívlastků. Nepoctivý propagátor tohoto heslíčka, zlodějští prodejci. Z hlediska ideologie je vše v pořádku. Ještě měl starej klauz zrušit čojku, jak furt mektal.

Pátek, 30. srpna 2019, 14:15Odpovědět

"Čoika" na Živitelce prověřila patnáct prodejců, chybovalo jedenáct z nich  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.