Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Desátý ročník veteránské rallye odstartuje v Českých Budějovicích

Klikaté jihočeské silničky budou začátkem září tradičně patřit veteránům. Pojedou po nich stroje, které se nesmazatelným písmem zapsaly do automobilové historie. Na startu jubilejního desátého ročníku South Bohemia Classic, která je známá zejména díky početné divácké kulise, se na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. sejde v pátek 6. září odpoledne 150 klasických a sportovních vozů.

Program slavnostního startu motoristické soutěže začne už ve 14 hodin koncertem kapely The Dixie Hot Licks. Mezitím budou do centra krajského města přijíždět všichni účastníci, aby v 16:30 postupně vyrazili od budovy radnice na trať dlouhou téměř 420 kilometrů. Návštěvníci budou mít možnost si všechny veterány na náměstí zblízka prohlédnout, díky moderátorům se navíc dozvědí zajímavosti nejen o posádkách, ale zejména o jejich autech.

Startovní pole slibuje skvělou podívanou, vždyť průměrný rok výroby všech přihlášených vozidel se zastavil na hodnotě 1973. Diváci se můžou těšit na legendární, ale i méně známé značky – jmenujme například Jaguar, MG, Mercedes-Benz, Cadillac, Austin Healey, Ferrari, Chevrolet, Porsche, Škoda, Cobra, Apal, CG, DAF, Maserati, Alfa Romeo nebo Triumph. Nejstarším strojem na trati by měl být Jaguar XK 120 OTS z roku 1952, silně zastoupena jsou 60. a 70. léta minulého století, když auta vyrobená v tomto období tvoří dvě třetiny registrovaných účastníků.

Trasa X. South Bohemia Classic, největší tuzemské setinové rallye, vede z Českých Budějovic přes Hlubokou, Holašovice, Zámek Kratochvíle, Prachatice a Český Krumlov až do centra soutěže, Hotelového Resortu Relax v Dolní Vltavici. Během sobotní etapy posádky zavítají do všech měst a obcí na břehu Lipna, pojedou údolím Vltavy nebo malebnou přírodou Novohradských hor. Vrcholem motoristické akce bude Grand Prix Kaplice se začátkem ve 12 hodin.

Štítky veteráni, rallye, auta, historie, South Bohemia Classic, České Budějovice, Přemysl Otakar II., Mercedes-Benz, Jaguar Cars, Ferrari, Cadillac, Chevrolet, Porsche, MG Motor

Desátý ročník veteránské rallye odstartuje v Českých Budějovicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.