Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zlivské děti si mohou hrát na novém hřišti

Donedávna nevyužitá plocha v Autokempu Mydlák se k radosti místních dětí a rekreantů proměnila v atraktivní Oranžové hřiště. Nové hřiště mohou využívat děti od dvou do dvanácti let. Projekt podpořila Nadace ČEZ částkou 200 tisíc korun.

Město Zliv je vyhledávanou rekreační oblastí. Rozkládá se na březích tří vodních ploch – Bezdrev, Zlivský rybník a Mydlovarský rybník. A právě u Mydlovarského rybníka bylo o víkendu po necelém půl roce stavebních prací a finálních úprav slavnostně otevřeno Oranžové hřiště v Autokempu Mydlák. Pásku za účasti místních obyvatel, a především dětí, přestřihl starosta města Petr Ferebauer společně s Petrem Šuleřem, vedoucím komunikace jaderných elektráren ČEZ.

Příspěvek od Nadace ČEZ pokryl pořízení prolézací kostky. Hřiště budou využívat děti ve věkové kategorii od 2 do 12 let. „Jsem rád, že se podařilo na tomto místě, vybudovat hriště, které bude sloužit dětem, mladistvým, ale i návštěvníkům Autokempu Mydlák, který je ve správě města Zliv,“ sdělil starosta města Zliv Petr Ferebauer.

„Otevřeno bude nepřetržitě, o správu a údržbu se podělí pracovníci organizace Městské hospodářství Zliv,“ uvedl tiskový mluvčí elektrárny Temelín Marek Sviták.

„Prostřednictvím grantového programu Oranžové hřiště pomáháme obcím a městským částem financovat výstavbu a rekonstrukce venkovních hřišť již od roku 2003. Rodina Oranžových hřišť je opravdu velmi pestrá a ta v rekreačních oblastech patří k nejvyužívanějším,“ uvedl Petr Šuleř, zástupce Nadace pro jižní Čechy.

Autoři | Foto Marek Sviták

Štítky Nadace ČEZ, Oranžové hřiště, Zliv, ČEZ, rybník, Bezdrev, Jaderná elektrárna Temelín

Zlivské děti si mohou hrát na novém hřišti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.