Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Místo jedné haly dvě. Město uvažuje o stavbě dalšího sportoviště

V Budějcích by mohly během tří let stát dvě sportovní haly. Město po problémech, které se kolem stavby nového multifunkčního centra objevily, své původní plány zrušilo. Útvar hlavního architekta teď hledá lokality, kde by mohlo postavit nový komplex.

Nová hala by fungovala paralelně se současnou sportovní halou. „Útvaru hlavního architekta jsem zadal vyhledávací studii, která má za úkol vytipovat dvě lokality, kde by mohla nová větší tělocvična stát,“ uvedl náměstek primátora Viktor Lavička.

Objekt by měl podle Lavičky stát na pozemku města. Měl by mít dostatečnou infrastrukturu a legislativně plnit vše, co je k takovému komplexu potřeba, jako například dostatečný počet parkovacích míst. Zásadní je podle náměstka pro město také napojení na horkovod. „Je to pro Budějce zajímavé, protože napojení na horkovod samozřejmě snižuje náklady,“ vysvětlil Lavička.

Hned, jak bude mít město vyhledávací studii, přejde ke studii prováděcí, ve které si určí, kolik by měla stavba stát nebo pro kolik bude lidí. „Rádi bychom využili lokalitu, která pokryje spádově určitou část sportovních klubů, škol a ostatních sportovců,“ dodal náměstek.

Fiasko kolem multifunkčního centra

Původní plány přitom mluvily o stavbě multifunkčního centra za více než půl miliardy korun na místě současné sportovní haly. Na jaře letošního roku ale město po tlaku opozice výběrové řízení zrušilo. Zároveň kvůli událostem odvolalo náměstka pro dopravu Františka Konečného.

Konečná pro Konečného. Zastupitelé odvolali náměstka pro dopravu

František Konečný (ANO) byl odvolán z funkce náměstka primátora. Rozhodli tak zastupitelé na svém dnešním jednání. Hlavní důvod, proč koalice náměstka odvolala, na jednání nepadl. S největší pravděpodobností jde o spojitost s nedávnými...

Zrušením výběrového řízení to ale nekončí. Podle Mladé fronty společnost Metrostav požaduje od města zaplatit zhruba sedm milionů korun za způsobenou škodu, která firmě vznikla dalším zrušením výběrového řízení z minulého roku. „Požadavek Metrostavu jsme odmítli. Pokud se společnost obrátí na soud, tak se to určitě dozvíme, ale zatím tuto informaci nemám,“ uzavřel kauzu primátor Jiří Svoboda.

Foto Jana Kroneislová

Štítky sportovní hala, Multifunkční centrum Dlouhá louka, České Budějovice, výběrové řízení, Metrostav, Jiří Svoboda, František Konečný, Mladá fronta

Místo jedné haly dvě. Město uvažuje o stavbě dalšího sportoviště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.