Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Většinu Česka čeká silný déšť, v platnosti je výstraha

Silný déšť hrozí od dnešního odpoledne do středečního rána na většině území Čech a na severozápadě Moravy a Slezska. Místy může napršet až 50 litrů vody na metr čtvereční. Na Moravě navíc hrozí večer a v první polovině noci bouřky s kroupami, varoval dnes Český hydrometeorologický ústav.

„Očekáváme vydatný déšť, při kterém se od úterního odpoledne do středečního rána mohou vyskytnout srážkové úhrny 10 až 30 milimetrů, ojediněle kolem 50 milimetrů, a to i za kratší dobu,“ uvedli meteorologové. Opatrní by podle nich měli být zejména motoristé, protože stékající voda může místy zaplavit silnice.

Varování před deštěm platí pro celé Čechy s výjimkou Karlovarského, Ústeckého a západní poloviny Libereckého kraje. Vydatný déšť může dále zasáhnout západní část Českomoravské vrchoviny. Na Moravě platí výstraha meteorologů pro severní polovinu Olomouckého kraje a severozápad Moravskoslezského kraje.

Meteorologové v souvislosti s očekávanými bouřkami varují i před možností zatopení níže položených míst jako jsou podjezdy či sklepy. Ojediněle může déšť rozvodnit menší toky.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, výstraha, meteorologové, déšť, Česko, Morava, Český hydrometeorologický ústav, Slezsko, Karlovarský kraj, Ústecký kraj, Liberecký kraj, Českomoravská vrchovina, Olomoucký kraj, Moravskoslezský kraj

Většinu Česka čeká silný déšť, v platnosti je výstraha  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.