Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Prachatice zmodernizovaly bazén. Práce stály 135 milionů korun

Prachatice zmodernizovaly za 135 milionů korun plavecký bazén, obyvatelům se otevře 2. září. Práce na opravě trvaly od května 2018 do letošního srpna a rok bude bazén ve zkušebním provozu. V plánu je ještě vybudování solného a dětského světa, za což město zaplatí 100 milionů korun.

Na opravu si město vzalo úvěr 85 milionů korun. „Nejdůležitější je, že jsme zachránili bazén a jeho provoz, že občané města a spádových oblastí nejsou odsouzeni k tomu, aby dojížděli za plaváním mimo město. To by byl obrovský krok zpět pro Prachatice," řekl Martin Malý (Nezávislí).

První etapa oprav zahrnovala rekonstrukci technologií i sítí. Plovárna má nové omítky, obklady, dlažbu, vzduchotechniku a byla opravena vodoinstalace, elektroinstalace i kanalizace. Nové je wellness centrum a přístavba. Jsou v ní sauny, relaxační místnost, bazének a vstup na zahradu. Venkovní ochlazovací jezírko nabízí výhled na horu Libín. „To jsou bonusy, které tady nikdy nebyly," řekl Malý. V plánu je ještě relaxační bazén.

V dalších dvou etapách chce město vybudovat solný svět, kde bude bazén se slanou vodou, a dětský svět s tobogány i novým menším bazénem. Jeden dětský zde už funguje. Město chce získat peníze z dotací. Každá etapa bude stát asi 50 milionů, o první dotaci hodlá radnice požádat na podzim.

Prachatický bazén z roku 1986 je dlouhý 25 metrů a má i brouzdaliště. Studii na přestavbu schválili zastupitelé v červnu 2016. „Modernizace byla vyprojektovaná dobře, obrací se na nás radní z jiných měst, kde chystají rekonstrukce bazénů, což je skvělé," řekl Malý.

Přes léto funguje v Prachaticích, kde žije téměř 11 tisíc lidí, veřejné koupaliště Hulák se třemi bazény. Město letos hospodaří se schodkovým rozpočtem. Má výdaje 348 milionů korun a příjmy 257 milionů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Prachatice, bazén, rekonstrukce, oprava, Martin Malý, Libín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachatice zmodernizovaly bazén. Práce stály 135 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.