Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SOUTĚŽ: Krásnou hornorakouskou výstavu Bio.Garten.Eden se vyplatí navštívit i víckrát. Květiny se obměňují dle sezóny

PR článek

Desetitisíce květin a rostlin, šest tisíc metrů čtverečních květinových ploch, přes pětadvacet zahrad. . . Sedmý ročník hornorakouské zemské výstavy, který se pod heslem Bio.Garten.Eden koná ve městě Aigen-Schlägl, je vskutku velký. Láká jak celé rodiny, tak i zahradníky a badatele. A to i z Čech, ostatně městečko se nachází hned za hranicemi, proto pokud přemýšlíte, kam na konci prázdnin (nebo i po nich) ještě vyrazit, určitě si tuto nádheru nenechte ujít. Výstava potrvá do neděle 13. října, proto je stále ještě času dost.

Expozice zahrnuje pouze rostliny a květiny, které rostou v dané oblasti, tedy v Regionu Mühlviertel. Naprostým unikátem je pak šumavský hořec, který nikde jinde nenajdete. „Nachází se skutečně jen v této oblasti. Roste na kopcích a bohužel vymírá. Chceme, aby byl zachován, snad tomu i touto výstavou přispějeme,“ říká vedoucí zahradnice Stefanie Penkner.

Prohlídky v češtině
Prohlídky areálu zemské zahradní výstavy v češtině na hodinu a půl.

Setkání s průvodcem je u hlavního vchodu. Cena na osobu 3 EUR (ke vstupu do areálu je třeba mít platnou vstupenku), platba na pokladně v EUR v hotovosti.

K dispozici jsou následující termíny:
pátky  23.8. a 30.8. vždy od 10.30 hodin.

Rezervace nutná nejpozději den předem na telefonu: +420 724 058 343.

Aigen-Schlägl je vzdálen od Českých Budějovic zhruba 1,5 hodiny jízdy autem, nejkratší trasa vede přes hraniční přechod Přední Výtoň – Guglwald.

Výstava je otevřena každý den od 9.00 – 18.00 hodin do neděle 13.10.2019.  Parkování je zdarma na parkovišti u hlavního vchodu (Haupteingang).

Cena za celodenní vstupenku  je 14,50 € dospělí, děti a mládež 6 – 15 let 3 €, děti do 5 let zdarma.

Je také možné si koupit kombinovanou vstupenku, díky které můžete vyrazit i do pivovaru Brauerei Schlägl a přilehlého kláštera.
Obojí skutečně stojí za návštěvu a v kombinaci s výstavou se dá mluvit o celodenním zážitku.

Celá výstava je rozdělena na jednotlivé sezóny, zkrátka podle toho, co zrovna kvete. O důvod víc k opakované návštěvě.

„Velkým tahákem budou na podzim jiřiny, kterých tady budeme mít obrovské množství ve všech provedeních barev a velikostí. Samozřejmě ale máme i víceleté rostliny, jako jsou zejména letničky a keře,“ dodává usměvavá Stefanie Penkner, jejíž tým tvoří šest zahradníků. Každé dva týdny také dojíždí parta deseti lidí, kteří se pouští do větších úprav.

Bio.Garten.Eden je především o klidu. O celodenním relaxu, o útěku od každodenního shonu, o načerpání síly. Je to zároveň prostor, který odráží atmosféru celého regionu.

Na místě se nachází devět „životních“ zahrad, které se zabývají různými fázemi lidského života. Od dětské zahrady po, například, rebelskou zahradu. Oblíbená je i hrací terasa, která není určena jen nejmenším návštěvníkům, odreagovávají se zde celé generace.

Sezóna je rozdělena na tematické týdny, přičemž ty aktuální jsou: byliny a les: (12. srpna – 1. září 2019), chmel a pivo: (2. – 22. září 2019) a žně a člověk: (23. září – 13. října 2019).

Na místě se také konají kulturní akce. Přesný program naleznete na tomto odkazu. Upozorněme například na Böhmerwaldtag – Drei Länder verbunden durch einen Wald (31. srpna), což bude den věnovaný třem zemím. Českou republiku bude zastupovat Lipensko.

Společná Šumava

Zemská zahradní výstava a Lipensko zvou ke společné návštěvě. Držitelé Lipenské karty obdrží při vstupu na výstavu v Aigen-Schlägl vstupenku za 11,60 EUR místo standardního vstupného 14,50 EUR. Návštěvníci se vstupenkou na zemskou zahradní výstavu po jejím předložení mohou navštívit Stezku korunami stromů na Lipně o 1 EUR levněji a to platí i pro návštěvníky se vstupenkou na Stezku korunami stromů pokud přijedou na zemskou zahradní výstavu.

Soutěž o vstupenky do Bio.Garten.Eden

Dva čtenáři, kteří do pondělí 26. srpna do 10 hodin správně odpoví na následující otázku a budou mít štěstí ve slosování, získají po jedné vstupence.

Soutěž skončila! Vstupenky vyhrává Lucie Šulcová a Petr Čaloun. Gratulujeme!

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Autoři

Štítky Bio.Garten.Eden, výstava, soutěž, květiny, vstupenka, zahrada, Česko, návštěva, rostliny, zahradník

SOUTĚŽ: Krásnou hornorakouskou výstavu Bio.Garten.Eden se vyplatí navštívit i víckrát. Květiny se obměňují dle sezóny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.