Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do konce srpna teploty pozvolna klesnou, v září se slabě oteplí

V Česku se bude do konce srpna pozvolna ochlazovat, slabě se oteplí až na začátku září. Celkově by měly být následující čtyři týdny teplotně v normálu, stejně jako srážkově. Podle meteorologů naprší od deseti do 25 milimetrů za týden.

„Po relativně teplejším počasí z posledních týdnů budou teploty pozvolna klesat a již v následujícím týdnu se dostanou k normálu,“ uvedli meteorologové. Podle nich budou teploty pozvolně klesat až do konce srpna, pohybovat se budou kolem dlouhodobého normálu nebo i slabě pod ním. Začátkem září by se mělo slabě oteplit.

Srážky budou relativně rovnoměrně rozložené v jednotlivých týdnech. Období od 12. srpna do 8. září by mělo být jako celek srážkově normální.

Průměrný úhrn srážek pro období následujících čtyř týdnů je 62 milimetrů. Podle záznamů vedených od roku 1951 spadlo zatím nejvíc srážek v roce 1995, kdy meteorologové naměřili 118 milimetrů. Nejméně napršelo v roce 1953 s úhrnem 15 litrů na metr čtvereční.

Dlouhodobá průměrná teplota pro toto období je 16,4 stupně Celsia. Nejchladněji bylo v roce 1978, kdy průměr činil 13,3 stupně Celsia. Zatím nejvyšší průměr 18,7 stupně zaznamenali meteorologové v loňském roce.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, ochlazení, Česko

Do konce srpna teploty pozvolna klesnou, v září se slabě oteplí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.