Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Výskyt klíšťat na dětských táborech je oproti loňsku nižší, letos vedou vši

Krajská hygienická stanice provedla přes sto kontrol hygieny dětí na dětských táborech. Celkem bylo uděleno sedm sankcí. Bylo podáno a prošetřeno 7 podnětů (na stravování dětí, na ubytování, na nemocnost dětí), z toho 5 nebylo prokázaných. Největším problémem je výskyt vší.

V Jihočeském kraji je nahlášeno 290 dětských táborů. Podle pracovníků hygieny není toto číslo konečné. Tábory, které mají méně než třicet dětí, nemají ohlašovací povinnost. Většinou se jedná o skautské tábory.

„Prohřešky řešíme většinou na místě blokovou sankcí pro pořádající osobu. Mezi nejčastější nedostatky patří skladování potravin. Občas se stane, že jsou nějaké nedostatky v ubytování dětí. Letos jsme v jednom stanovém táboře objevili zaplísněné matrace. Situaci jsme na místě vyřešili objednávkou nových matrací a provedením desinfekce,“ uvedli hygienici.

V průběhu této letní sezóny nebyla zatím na táborech řešena žádná epidemie a nevydán zákaz činnosti. Výskyt klíšťat je oproti loňskému roku nižší. Velký problém vidí hygienici v tom, že na tábor přijíždí některé děti zavšivené. V podmínkách, kde se musí voda ohřívat, jde o obrovskou komplikaci. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky kontroly, dětské tábory, Krajská hygienická stanice, vši, dětský tábor, Jihočeský kraj

Výskyt klíšťat na dětských táborech je oproti loňsku nižší, letos vedou vši  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.