Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Veterináři se zaměřili na kontroly restaurací. Na Písecku objevili maso prošlé tři roky

Krajská veterinární správa se zaměřila na kontroly restaurací. Závady zjistila například na Strakonicku, Písecku nebo Českokrumlovsku. Celkem zkontrolovala 33 provozoven. Kromě restaurací kontrolovala také přepravu masa. Hříšnici se našli i na silnicích.

Kontroloři nedostatky odhalili třeba na Strakonicku. V jedné z provozoven byly zjištěny špatné hygienické podmínky (plesnivé dřevěné rukojetě nožů, špinavé dřevěné krájecí desky, zapáchající pečená vepřová žebra) a hygiena nebyla dodržena ani u zaměstnanců.

Problém byl i na Českokrumlovsku nebo Písecku, kde v jedné z restaurací bylo k přípravě jídel připraveno 110 kilo prošlého a neidentifikovatelného zamraženého masa a masných výrobků.

„Co se týče kontrol přepravy potravin živočišného původu, tak v okrese Tábor bylo zastaveno auto, ze kterého za jízdy vytékala tekutina z rozmrzajících potravin. Řidič nebyl schopen doložit doklad o původu zboží. Jednalo se o mleté maso a uzeniny bez označení. Maso bylo určeno pro dětský tábor,“ uvedl ředitel KVS František Kouba, který dodal, že podobný případ se odehrál i na Lipensku.

ČTĚTE TAKÉ: Dodávka vezla čtvrt tuny masa pro dětský tábor v nevyhovujících podmínkách

Řidič v druhém případě komentoval rozmrzající náklad tím, že restauratéři budou muset zmrzlá kolena stejně nechat rozmrznout.

Veterináři od začátku roku zjistili závady celkem u 19 kontrolovaných zásilek. K neškodnému odstranění asanačním ústavem bylo předáno 1,49 tun živočišných produktů. 

Foto svs.cz

Štítky kontroly, Krajská veterinární správa, maso, likvidace, restaurace, okres Písek, okres Český Krumlov, okres Strakonice, Tábor

Veterináři se zaměřili na kontroly restaurací. Na Písecku objevili maso prošlé tři roky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.