Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Prachatice mají dlouhodobě volná místa v domě pro seniory

Prachatice mají dlouhodobě volná místa v domě s pečovatelskou službou. Radní dnes přidělili byty dvěma novým zájemcům, v domě s 56 místy stále zbývá sedm volných bytů. Kapacita není naplněna dlouhodobě. Za metr čtvereční platí senioři měsíčně 16 korun, průměr ve městě je 100 korun za metr.

V Prachaticích funguje i Domov seniorů Mistra Křišťana, jejž zřizuje kraj, má asi 100 lůžek. Jako dům s pečovatelskou službou funguje ještě jiný městský objekt, tam ale bydlí i běžní nájemníci.

„Prostory a kapacitu máme dostatečně velikou dlouhodobě. Máme rezervu. V domě, kde bydlí normální nájemníci, jsou roční výpovědní lhůty, tak kdyby byl nedostatek míst pro seniory, dávali bychom postupně výpovědi. Ale těch míst je tolik, že se je nedaří obsadit dlouhodobě,“ řekl starosta Martin Malý.

Náklady na provoz domu s pečovatelskou službou pokryje částečně nájemné. Jednou za čas udělá radnice větší rekonstrukci. Při poslední z nich, která stála 27 milionů korun, zateplilo město fasády, vyměnilo okna, balkonové dveře a z části opravilo i střechu.

Prachatice, v kterých žije téměř 11 tisíc lidí, hospodaří letos se schodkovým rozpočtem. Má výdaje 348 milionů korun a příjmy 257 milionů. Přes 100 milionů letos město investuje do oprav bazénu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, sociální, Prachatice, dům, pečovatelská služba, Martin Malý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachatice mají dlouhodobě volná místa v domě pro seniory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.