Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cyklopumpy v Budějcích jsou terčem vandalů. Tentokrát řádili v Plzeňské ulici

Ukradená hadice, koncovka nebo prokopnutá cedule. Cyklopumpy v Budějcích se velmi často stávají terčem vandalů. Naposled někdo poničil tu u dětského hřiště v Plzeňské ulici. Oprava stála sedm tisíc korun.

V Budějovicích jsou dvě cyklopumpy. Jedna z nich od roku 2016 v sousedství plaveckého stadionu, druhá, osazená o rok později na trase cyklostezky u dětského hřiště v Plzeňské ulici ve směru na Hlubokou nad Vltavou.

„Za každou z nich město zaplatilo bezmála čtyřicet tisíc korun. Kladné ohlasy byly v převaze a naše úvahy směřovaly k možnosti osazení dalších, což se z dnešního pohledu jeví jako mírná pošetilost. Vystavený účet mluví jasně. Třikrát byla ukradená hadice i s koncovkou, jednou pak zmizela koncovka a nerezová součást pístu, prokopnutá byla reklamní cedule na cyklopumpě u plovárny. A občané nešetřili ani druhou v Plzeňské ulici, kde byla odříznutá a ukradená hadice včetně koncovky i samotná koncovka. Škoda byla přes sedm tisíc korun. A nejaktuálnější foto pumpy u řeky, kde zase někdo odřezal koncovku je smutnou realitou dnešního dne. Kladu si otázku, kdo a proč to dělá? Kde se v lidech bere ta potřeba ničit, protože se s tím bohužel setkáváme pravidelně také u soch osazených v rámci Umění ve městě. Odpověď zatím neznám,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec, s tím, že město nechá pumpu opravit.

Foto c-budejovice.cz

Štítky cyklopumpy, cyklisté, vandalové, České Budějovice, hadice, Hluboká nad Vltavou, Ivo Moravec

Cyklopumpy v Budějcích jsou terčem vandalů. Tentokrát řádili v Plzeňské ulici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.