Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Část modrého loubí z Pražské třídy zmizí. Co bude se zbytkem zatím není jasné

Původní plán zněl zrekonstruovat. Teď se ale vše mění. Modrý strašák z Pražské třídy jen tak nezmizí. Odstraněna by měla být část loubí, co bude se zbytkem zatím není jasné.

Zanedbané modré loubí naproti Igy centru už má nejlepší léta za sebou. V minulém roce se mluvilo o tom, že by mělo být rekonstruováno. „Na základě statického posudku a doporučení hlavního architekta města bylo rozhodnuto, že se přístřešky budou rekonstruovat. Útvar hlavního architekta proto nechal zpracovat studii opravy,“ řekl loni náměstek primátora František Konečný. Studii podle něj dostal odbor správy veřejných statků a čekalo se na objednanou projektovou dokumentaci.

Letos je ale vše jinak. Část loubí, která je blíže centru, by měla být odstraněna. „Podle sdělení odboru správy veřejných statků aktuálně probíhá zpracování projektové dokumentace na odstranění tří polí konstrukce zastřešení nad chodníkem Pražská,“ popsala plány mluvčí magistrátu Jitka Welzlová. Po předání projektu bouracích prací by mělo být požádáno o závazné stanovisko na životní prostředí, vyjádření na Krajské hygienické správě a žádost o odstranění na Stavební úřad. „Poté bude vypsáno výběrové řízení na zhotovitele,“ doplnila Welzlová.


Autor: Ivan Matejic

Co bude se zbytkem? To zatím není jasné. Podle náměstka primátora Ivo Moravce se nejdříve musí vyřešit majetkové záležitosti. „Snaha je teď to vyřešit majetkově tak, abychom vlastnily objekty pod loubím a mohli bychom pracovat s celkem. V budoucnu by mělo přijít i na proměnu Družby a celou tuto investici bychom chtěli pojat celistvě,“ řekl Moravec.

Foto Jana Kroneislová

Štítky loubí, Pražská třída, rekonstrukce, České Budějovice, František Konečný, Ivo Moravec

Část modrého loubí z Pražské třídy zmizí. Co bude se zbytkem zatím není jasné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.