Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Odstranění zábradlí na Sokoláku? Lavina komentářů a hromadné tonutí v Malši

Ač by se mohlo zdát, že je odstranění části zábradlí u slepého ramene banalitou, opak je pravdou. V Budějcích vyvolala tato akce města obrovskou vlnu komentářů. Na Facebooku se dokonce objevila událost, která ironicky reaguje na největší obavy z otevřeného břehu.

O odstranění zábradlí se začlo mluvit na začátku června. Město tak chtělo udělat první krok k otevřenému přístupu k vodě. I když většina lidí na Facebooku města hlasovala pro odstranění, našli se i tací, kteří byli proti. Juraj Thoma (HOPB) už v minulém týdnu uvedl, že zábradlí je jen o zvyku. „Jsem přesvědčený, že za pár měsíců, až tam to zábradlí nebude, si lidé ani nevzpomenou, že tam bylo. Je to v podstatě stejné jako v Praze na náplavce, kde žádné zábradlí není,“ řekl. 

ČTĚTE TAKÉ: Část zábradlí u slepého ramene zmizí. Je to jen o zvyku, říká náměstek Thoma na negativní názory

Jeho slova potvrzuje pod fotkou na Facebooku Budějcké Drbny i známý Budějčák Ladislav Zibura„Náplavka v Praze je mnohem užší, jezdí a chodí tam mnohem víc lidí a bez zábradlí funguje skvěle. Já chápu, že lidi byli na zábradlí zvyklí, ale podle mě opravdu nemělo žádný praktický význam. Tohle působí mnohem přívětiveji," napsal.

Nejvíce se lidé bojí toho, že bez zábradlí může do řeky někdo spadnout. Tragické následky na sebe podle některých nenechají dlouho čekat. „Je to bezpečné? Asi to moc dlouho trvat nebude, než někoho budou lovit,“ napsala Lenka Vosolová.

„Ano, bezesporu hezčí, estetičtější, to určitě. Rozhodně ale nyní mnohem více nebezpečnější. A nejen pro děti. Je to zvláštní doba, kdo tohle může vymyslet a hlavně, kdo tohle může schválit. Myslím, že je to jen otázka času, kdy tam někdo spadne. Klidně bych uzavřel sázky,“ tvrdí naopak George Mucska.

V návaznosti na tyto komentáře vznikla na Facebooku událost pod názvem „Hromadné utonutí občanů Českých Budějovic pod uřízlým zábradlím“. Ironicky tak reaguje na největší obavy lidí. „Vzhledem k nebezpečnosti odřezaného zábradlí, které způsobí postupné vymírání Českých Budějovic, a to především malých dětí, jsme vytvořili tuto událost, abychom se na tu hrůzu nemuseli dívat a skoncovali to najednou. Primátor samozřejmě zůstane na souši (palubě) jako poslední. Občerstvení, karaoke a tombola budou zajištěny! K poslechu zahraje kapela Ráj utopených,“ stojí v události. 

Události se ihned chytily stovky lidí. „Dobrý den, bude na místě možnost občerstvení? Například utopenci? Děkuji za odpověď a těším se. Jsem rád, že je ve městě konečně kvalitní zábava na světové úrovni!“ napsal k akci Michal Petržela. „Dobrý den, bude na programu i pozorování cyklistů, kteří díky neexistenci zábradlí vjedou do vody?“ přidal se Ivo Červený.

Na první pohled nezajímavá akce se tak pomalu stává virálním hitem internetu.

Foto Jana Kroneislová

Štítky slepé rameno, zábradlí, České Budějovice, Facebook, Malše, Juraj Thoma, Občané pro Budějovice, Praha

Odstranění zábradlí na Sokoláku? Lavina komentářů a hromadné tonutí v Malši  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.