Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeští hasiči Kubiš a Brousil slaví další úspěch. Účastnili se závodu Firefighter Combat Callenge

Jihočeští hasiči David Kubiš a Michal Brousil se mohou pochlubit dalším úspěchem. Oba reprezentují Jihočeský kraj i Českou republiku v disciplínách TFA, tentokrát se ale zúčastnili závodu Firefighter Combat Callenge. Brousil obsadil v Jihlavě druhé a třetí místo, Kubiš skončil sedmý.

Dvoudenní soutěž Firefighter Combat Challenge se konala v Jihlavě. Jednalo se o třetí ročník mezinárodní soutěže, které se každoročně účastní téměř stovka závodníků z několika evropských států. Jihočeští borci a jejich čeští kolegové tak porovnávali svou výkonnost s hasiči z Polska, Německa, Rakouska či Slovinska.

Závod Firefighter Combat Callenge probíhá odlišně od klasického závodu v disciplínách TFA. Závod se zde neběží intervalově a není rozdělen do čtyř úseků. Naopak závodníci musí celou trať, složenou z několika disciplín, absolvovat v kuse. „Vybíhají nejprve se zátěží po schodech na lešení, kde zátěž odhazují a vytahují na laně smotané hadice. Po seběhu z lešení dolů, kdy musí nohama stoupnout na každý schod, je čeká kaiserbox. Slalomem přebíhají celou trať až k zavodněné hadici, kterou natahují a vodním proudem "sestřelují" terč. Poslední disciplínou je pak přesun osmdesátikilové figuríny na několik desítek metrů až do cíle," popsala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Přestože se jihočeští sportovci na Firefighter Combat Challenge nespecializují, ukázali všem, že i tento typ závodu umí. Michal Brousil skončil v individuálním závodu ve své věkové kategorii na druhém místě, v celkovém hodnocení pak na třetím. David Kubiš obsadil místo sedmé. Druhý den závodu se pak Jihočeši zúčastnili soutěže v tandemu, kde se umístili na 10. místě, a ve štafetě byli čtvrtí.

Foto hzsjk.cz

Štítky hasiči, úspěch, Firefighter Combat Callenge, Jihlava, Česko, Jihočeský kraj, Německo, Polsko, Rakousko, Slovinsko

Jihočeští hasiči Kubiš a Brousil slaví další úspěch. Účastnili se závodu Firefighter Combat Callenge  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.