Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Borůvkobraní poprvé nabídne kavárnu s nevidomou obsluhou

Ochutnat nápoje a pokrmy z borůvek či prozkoumat řemeslný jarmark mohou o tomto víkendu návštěvníci 15. ročníku Borůvkobraní v Borovanech na Českobudějovicku. Letošní novinkou bude kavárna, ve které hosty obslouží nevidomá obsluha. K celé akci organizátoři připravili doprovodný kulturní program.

„Všichni prodejci si borůvky shánějí sami, ale tady borůvky jsou. Jsou sice menší, ale tady v okolí jich je dostatek. Na Borůvkobraní určitě, ale i na běžnou potřebu,“ řekla Klára Němcová z pořadatelského týmu. Na akci se podle ní každý rok běžně spotřebují asi čtyři tuny borůvek, včetně těch, které si prodejci shánějí sami.

Novinkou letošního ročníku bude kavárna POTMĚ, kterou pořadatelé připravili ve spolupráci s projektem Světluška. Návštěvníci tak budou mít možnost zajít na kávu, přičemž je v absolutní tmě obslouží a připraví jim nápoj nevidomí baristé. Poprvé na akci také vystoupí dětský folklorní soubor Armor Argoat z Francie.

Vedle nabídky borůvkových pokrmů a nápojů bude pro návštěvníky připravený řemeslný jarmark či tvořivé dílny. Program doprovází také dvě soutěže, a to soutěž v pojídání borůvkových knedlíků a mistrovství světa v chytání borůvek do úst. Pro děti bude přichystaná třeba historická pouť a loutkové a divadelní představení v zámeckém parku.

Stejně jako v minulých letech se i letos Borůvkobraní koná v prostorách bývalého augustiniánského kláštera v Borovanech na Českobudějovicku. Loni podle Němcové na akci zavítalo 17 tisíc návštěvníků. „Letos uvidíme podle počasí. Předpokládáme, že jestli bude pršet, a výhled takový je, tak lidí bude o něco méně,“ řekla Němcová

Autoři

Štítky gastro, zábava, Borovany, Borůvkobraní, kavárna, borůvka, nápoj, okres České Budějovice, Francie, pokrm

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Borůvkobraní poprvé nabídne kavárnu s nevidomou obsluhou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.