Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Sokoláku někdo zničil nápis Budějce. Pachatele by mohly odhalit kamery

Jen několik týdnů vydržel v původním stavu nápis Budějce, který v rámci výstavy Umění ve městě vytvořil robot Máša. Na Sokoláku se do něj v noci na dnešek měla pustit banda vandalů a zničila jedno z písmen tvořící nápis. Pachatele by mohly odhalit záběry z městských kamer.

„Dnes kolem druhé hodiny ranní bylo zničeno písmeno z nápisu "BUDĚJCE" skupinou vandalů. Pokud byste o tom něco věděli, prosím napište! Mrzí nás, že jsou mezi námi tací, kteří ostatním kazí radost a neumí se chovat,“ napsala na Facebooku Kristýna Koutská.

Po pachatelích teď pátrá policie. „Zjistili to kolegové na noční směně. Nápis už byl v té době ale zničený, pachatele proto budeme dohledávat na kamerových záběrech,“ uvedla mluvčí městské policie Věra Školková. Podle výše škody by měl být případ předán policii.

Nápis vytiskl v rámci výstavy Umění ve městě robot Máša. „Troufám si říct, že v České republice jsme první, kdo veřejně prezentuje 3D tisk z betonu. Hotový nápis bude vystavený na Sokolském ostrově. Město následně vybere kruhový objezd, kde by měl být umístěn trvale,“ uvedl na začátku akce její zakladatel sochař Michal Trpák.

Podle Trpáka písmeno opravit nepůjde. „Pokud by měl nápis dál žít, tak necháme udělat písmeno nové, ale jsou to další starosti a náklady. Jen opravit to určitě nejde,“ řekl Trpák.

Foto

Štítky Budějce, nápis, Umění ve městě, policie, České Budějovice, Michal Trpák, Facebook, Česko, videokamera

Na Sokoláku někdo zničil nápis Budějce. Pachatele by mohly odhalit kamery  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.