Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vydražený obraz zaplatí Arnymu soustředění před mistrovstvím světa. Je to obrovská pomoc, říká

Celkem 26 tisíc korun získal handicapovaný plavec Arnošt Petráček díky dražbě obrazu od Tomáše Kuthana. Šek s penězi mu dnes v Galerii Mariánská předal autor díla spolu s dražitelem a organizátory probíhající výstavy Umění žít BMW. Částku použije Petráček na přípravu na mistrovství světa v Londýně.

„Arnyho si velmi vážím. V životě dokazuje neskutečné věci, které by spousta lidí nedokázala. Proto jsem se rozhodli věnovat výtěžek z dražby právě jemu,“ vysvětlil autor výstavy Umění žít BMW Miroslav Houška.

Obraz se vydražil za 26 tisíc korun. „Je to obrovská finanční pomoc. Můžu si pokrýt soustředění ve Strakonicích a ve Znojmě. V dnešní době je opravdu těžké sehnat finanční prostředky na sport, natož potom na sport handicapovaných. Proto jsem za každou takovou pomoc opravdu vděčný,“ přiznává Arnošt Petráček.

V současně době se tři týdny připravuje na reprezentačním soustředění ve Strakonicích, poté navazuje další soustředění ve Znojmě a týden v Praze. „Následuje odlet na mistrovství světa v Londýně, kde se budu snažit vyplavat první nebo druhé místo na padesát metrů znak, abych si zajistil postup na paralympiádu v Tokiu,“ prozrazuje plány.

ČTĚTE TAKÉ: Petráček je druhým nejlepším handicapovaným sportovcem roku. Připravuje se na mistrovství světa

Příprava je podle Petráčka velmi náročná. „Kvůli zrušení mistrovství v Malajsii a přesunutí závodu do Londýna, jsme se termínově šoupli zhruba o dva měsíce. Je to tedy nejen fyzicky a psychicky, ale i finančně náročné. Protože je v Budějcích krytý bazén zavřený, musíme shánět působiště jinde v republice,“ vysvětluje Petráček.

V Londýně čeká na Arnyho obrovská konkurence. „V kategorii máme dva soupeře z vyšší kategorie s nižším handicapem, takže soupeři jsou opravdu silní. Závod bude určitě zajímavý a o první tři místa se budeme muset prát," uzavírá plavec.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Arnošt Petráček, sportovec, handicap, plavání, mistrovství světa, Londýn, BMW, Znojmo, Strakonice, Miroslav Houška, paralympijské hry, Praha, Malajsie

Vydražený obraz zaplatí Arnymu soustředění před mistrovstvím světa. Je to obrovská pomoc, říká  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.