Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Múzy na vodě se přesouvají do Slavie. Dnes vystoupí Tomáš Klus

Déšť a kroupy nepřejí začátku oblíbeného festivalu Múzy na vodě. Dnešní koncert Tomáše Kluse se tak přesouvá do Kulturního domu Slavie. Začátek je v půl desáté.

„Z důvodu nepříznivého počasí se dnešní koncert přesouvá do KD Slavie, začátek je stejný, ve 21:30,“ popsala Iva Sedláková z magistrátu města České Budějovice.

V úterý ovládne podium festivalu tradiční balkánská hudba Trio Balkan Strings. Těšit se můžete na hudbu plnou energie s přidanými prvky jazzu i klasické hudby. Jejich skladby jsou založeny na motivech různých balkánských tradic nejen z domácího Srbska, ale i z Rumunska, Bulharska, Moldávie nebo Makedonie.

Středeční program se ponese v duchu blues, R’n’R a boogie. St. JOHNNY vystoupil v roli předskokana bluesových legend Charlieho Mussellwhitea, Lurrieho Bella, Paula Lamba, Any Popovic a dalších. V repertoáru převažuje vlastní tvorba. Kapela vystupuje doma i v zahraničí

Fanoušci swingu si přijdou na své ve čtvrtek. Original Vintage Orchestra je profesionální hudební big band založený Petrem Kroutilem, který patří v Česku mezi swingovou špičku. Hraje swing 20. a 30. let a zároveň přináší originální a energické úpravy slavných moderních písní v dobovém stylu.

Na premiérové vystoupení německého vokálního uskupení se můžete těšit v pátek.  Tato úspěšná a capella představí část svého repertoáru, který se prolíná téměř všemi hudebními žánry – od jazzu přes funk a pop až po klasickou hudbu. Začátek je stejně jako u předchozích koncertů ve 21:30.

Pomyslnou třešničkou na dortu bude 6. července vystoupení královny českých muzikálových jevišť Moniky Absolonové za doprovodu Boom!Bandu Jiřího Dvořáka. Na jedinečném koncertě zazní skladby z muzikálových představení. Chybět nebudou ani důvěrně známé a oblíbené skladby z představení Evita a Funny Girl, které Monika doplní o hity ze svého repertoáru.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Múzy na vodě, hudba, kultura, Tomáš Klus, koncert, festival, Monika Absolonová, kulturní dům, Paul Lamb, Srbsko, Bulharsko, Rumunsko, Severní Makedonie, České Budějovice, Jiří Dvořák

Múzy na vodě se přesouvají do Slavie. Dnes vystoupí Tomáš Klus  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.