Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vedra budou pokračovat, v platnosti jsou dvě výstrahy. Nebezpečí může hrozit i v dopravě

Meteorologové vydali dvě výstrahy pro celý kraj. První varuje před vysokými teplotami. Druhá před vznikem požárů. Dnešní teploty by na některých místech mohly vystoupat až na 38 stupňů Celsia. Nebezpečí může hrozit i v dopravě.

Vysoké teploty představují velkou zátěž pro lidský organismus. Hrozí přehřátí a dehydratace. Problémy mohou nastat i v dopravě. Nebezpečí hrozí na železnicích, kde může dojít k vybočení a lomů kolejnic kolejové dopravy v důsledku jejich roztažení horkem. „Doporučujeme dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezit tělesnou zátěž a nepobývat na přímém slunci v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávat děti nebo i zvířata v automobilech zaparkovaných na přímém slunci,“ uvedli na svých stránkách meteorologové.

V důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů a následných škod, případně i ohrožení životů. Lidé by neměli rozdělávat oheň v přírodě a zejména v lesích, vypalovat trávu, odhazovat cigaretové nedopalky na zem, používat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně.

Výstraha před vysokými teplotami platí od dnešní 12 hodiny do deváté hodiny večerní. Druhá výstraha před vznikem požárů platí od desáté hodiny dopolední do odvolání. 

Foto hzsjck.cz

Štítky požáry, nebezpečí, výstraha, počasí, sucho, doprava, požár

Vedra budou pokračovat, v platnosti jsou dvě výstrahy. Nebezpečí může hrozit i v dopravě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.