Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zastupitelé schválili mimořádnou dotaci pro vodácký areál. Pomůže k dokončení loděnice

Bez jediné námitky odsouhlasili budějčtí zastupitelé téměř čtyřmilionovou dotaci pro vodácký areál v Českém Vrbném. Díky tomu budou moct provozovatelé dokončit výstavbu loděnice a nového zázemí. Celkové náklady vyjdou na sedm milionů korun.

Areál má za sebou první etapu rekonstrukce. Druhou etapou má být právě stavba loděnice a zázemí. „Původní kanál a vybavení je z počátku osmdesátých let. Před sedmi lety jsme kompletně přebudovali vlastní trať s divokou vodou, teď jsme se pustili do obnovy zázemí na suchu,“ popisuje historický vývoj Jakub Prüher, olympionik z Barcelony a předseda Sportovního klubu vodní slalom České Budějovice,  který areál provozuje a rozvíjí.

ČTĚTE TAKÉ: Město chce přispět na rekonstrukci vodáckého areálu v Českém Vrbném

Nová loděnice by měla nabídnout dostatečný prostor v šatnách a ve skladu lodí. Rozšíří také zázemí klubovny pro sportování i pořádání různých akcí. Od počátku fungování klubu bude poprvé k dispozici šatna s WC. Dojde rovněž k přesunu občerstvení z dožívajícího prostoru k vodě, v blízkosti dětského hřiště.

Kluby by chtěl loděnici dokončit do příští sezony. „Připravujeme už další etapy, zejména rozšíření a zkvalitnění sociálního zázemí pro návštěvníky areálu,“ popisuje Prüher další plány. Cílem je příprava areálu na Mistrovství Evropy juniorů a závodníků do 23 let, které se bude v areálu konat v roce 2022.

Foto Jana Kroneislová

Štítky areál Lídy Polesné, České Vrbné, rekonstrukce, Barcelona, Evropa, dotace

Zastupitelé schválili mimořádnou dotaci pro vodácký areál. Pomůže k dokončení loděnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.