Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeská záchranka má v Budějcích nové výjezdové místo

Jihočeská záchranná služba zahájí provoz nového výjezdového stanoviště. Je v českobudějovické čtvrti Vltava. Hlavně by mělo sloužit k pokrytí událostí ve dvou největších sídlištích ve městě Vltava a Máj. Záchranáři nyní nové prostory provozují zkušebně.

Připomněla, že záchranáři se na Vltavu vrací přibližně po 10 letech. V minulosti na sídlišti už výjezdové místo měli. „Ale nacházelo se v nevyhovujících prostorech,“ uvedla mluvčí Petra Kafková.

Na sídlištích Vltava a Máj žije v součtu přibližně třetina obyvatel Českých Budějovic. Obě lokality jsou vzdušnou čarou přibližně kilometr od sebe. Loni je navíc propojila nová silnice. „Díky ní se provoz mezi oběma sídlišti výrazně urychlil a usnadnil,“ řekla Kafková.

Jihočeská záchranná služba bude mít v regionu 32 výjezdových míst. Kromě toho také vyráží k případům armádní helikoptérou z letiště v Bechyni na Táborsku. Záchranáři každoročně v Jihočeském kraji zasahují přibližně u 80 tisíc událostí. Na každý den tak připadá v průměru 220 výjezdů.

Autoři | Foto Jan Pešek

Štítky zdraví, záchranná služba, Jihočeský kraj, Vltava, České Budějovice, sídliště, Bechyně, okres Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská záchranka má v Budějcích nové výjezdové místo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.