Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Královská školka České Budějovice s vlastní solnou jeskyní oslavila v květnu své první narozeniny

PR článek

První narozeniny oslavila v květnu Královská školka, kterou otevřeli manželé Jana a Václav Královi v českobudějovické městské části Čtyři Dvory. Sportovně zaměřená školka funguje pro děti od jednoho do šesti let.

Moderně vybavené místnosti se špičkovým sociálním zařízením může aktuálně obývat dvanáct dětí. Během prvního roku provozu jich bylo na seznamu dvacet. Střídaly se. Další přibývají na čekací listině. „K nápadu otevřít školku přispěla snaha vylepšit komfort pro klienty solné jeskyně, návštěvníky kavárny a našeho salonu. Řekli jsme si, že jim pohlídáme děti. Překvapil nás zájem o umístění ročních a dvouletých mrňousků. Museli jsme trochu přehodnotit plány a chystáme rozšíření kapacity do dvou věkových skupin. Naštěstí je v objektu k dispozici ještě jedna velká místnost,“ prozrazuje Václav Král, bývalý hokejový reprezentant.

Královská školka přímo sousedí se sportovně přírodním areálem, na jehož protější straně se nachází Hokejové centrum Pouzar. Ke školce patří venkovní hřiště s houpačkou, skluzavkou, pískovištěm, prolézačkami a také malými záhony. Každý den absolvují děti rozcvičku a chůvy (nebo tety, slovo učitelka se tady moc nenosí) je vedou k aktivnímu pohybu pod širým nebem. „Snažíme se co nejvíc pobývat v přírodě. Nemusíme přecházet žádnou silnici. Rovnou ze školky vyběhneme na hřiště, případně pokračujeme do sousedního areálu. Pěšky nebo s odrážedly. Děti si hrají s míčem, ale také na záhoncích sázejí kytičky a pečují o jahody nebo rajčata,“ usmívá se vrchní chůva Monika Divišová.

Nevlídné počasí a volné hodiny mezi objednávkami zákazníků otevírají dětem dveře do solné jeskyně. Ze školičky jim stačí udělat pár kroků. Vyzují bačkůrky a naboso si užívají pohyb v příjemně chladivém solném písku. „Rodiče nepřiplácejí nic, je to v ceně školkovného,“ připomíná Václav Král. „Ne každý může vycestovat k moři. Tady je prakticky stejný vzduch. Vedle relaxace nabízíme masáže a různá kompenzační cvičení, která vedle standardních klientů a našich dětiček využívají třeba senioři, klienti z Arpidy nebo mladí hokejisté Motoru,“ doplňuje.

Českobudějovičtí i přespolní rodiče mají velký zájem o zařazení ratolestí do Královské školky, v níž se nezastaví provoz ani o letních prázdninách. Důležitou podmínkou k přijetí je povinné očkování. Dojde-li od podzimu k uvažovanému zvýšení kapacity, přibydou ke třem chůvám a několika brigádnicím další dvě kolegyně. Minimálně jedna bude se specializací na zpěv a hru na hudební nástroje. Určitě však děti neopustí oblíbené kreslení, recitování básniček nebo seznamování s angličtinou. „Každému děcku chystáme oslavu narozenin. Děláme karnevaly, mikulášskou a vánoční besídku. Organizujeme výlety. Nejbližší bude do zoo,“ slibuje Jana Králová.

Autoři | Foto Ladislav Lhota

Štítky Královská školka, narozeniny, děti, jeskyně, Václav Král, České Budějovice, Čtyři Dvory, chůva, Jana Králová

Královská školka České Budějovice s vlastní solnou jeskyní oslavila v květnu své první narozeniny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.