Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Písek loni uvolnil na výdaje více než miliardu korun

Výdaje Písku v loňském roce přesáhly hranici jedné miliardy korun. Je to nejvíce za posledních deset let. Ovlivnil to fakt, že město loni uvolnilo na kapitálové výdaje více než půl miliardy korun. Nejvíce peněz investovalo do dokončení úpravny vod a knihovny. Se závěrečným účtem za rok 2018 se včera seznámili písečtí zastupitelé.

„Na úpravnu vody jsme loni uvolnili 163 milionů korun a na dostavbu knihovny 152 milionů korun," řekl vedoucí odboru financí píseckého městského úřadu Ladislav Toman. Město na projekty nezískalo dotace, takže je muselo platit z vlastních zdrojů. Toman uvedl, že radnice měla dost peněz, díky nimž částky uhradila.

„Přestože jsme loni měli vyšší výdaje než příjmy, zůstává nám na účtech přibližně 250 milionů korun jako rezerva,“ řekl Toman. Dodal, že město knihovnu i úpravnu dobu dlouhodobě plánovalo, proto mimořádnou jednorázovou investici očekávalo. „Obě akce se nám sešly v jednom roce," uvedl.

Písek loni získal na příjmech víc než 817 milionů korun, přibližně o devět procent víc než v roce 2017. „Primárně to bylo tím, že se nám podařilo více peněz získat na daních,“ upřesnil Toman. Právě na daních město vybralo více než 510 milionů korun, což představuje 62 procent výdajů.

Toman uvedl, že na letošní rok si město schválilo lehce ziskový rozpočet. Jeho parametry se mohou měnit. „Podle toho, jak se situace vyvíjí, budeme letos pracovat zřejmě s vyrovnaným rozpočtem. Rozhodně nepůjdeme do nějakého výrazného schodku," dodal.

Autoři | Foto mesto-pisek.cz

Štítky správa, hospodářství, rozpočet, Písek, Ladislav Toman, peníze, knihovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek loni uvolnil na výdaje více než miliardu korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.