Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cyklobusy budou na jihu Čech jezdit i letos, vyrazí v sobotu 22. června

Cyklobusy společnosti Jihotrans Group zahájí letní provoz v Jihočeském kraji 22. června a provozovatel vypraví linky na několika trasách v turisticky navštěvovaných místech. Původně se Jihotrans Group obával, že speciální autobusy letos nebudou kvůli nedostatku peněz jezdit, nakonec se ale na jejich provozu dohodl s Jihočeským krajem, který na podporu dopravy vypsal grant.

„V sobotu 22. června vyjedou opět po roce na své pravidelné trasy cyklobusy, díky kterým se cyklisté i pěší turisté bez aut a dlouhých přejezdů dostanou do nejatraktivnějších míst Jihočeského kraje. Od června budou jezdit na čtyřech a o hlavních prázdninách na šesti speciálně vybraných autobusových linkách," uvedl předseda firmy Jihotrans Group Miloslav Mrkvička.

Autobusy s vleky na bicykly budou přepravovat turisty především na Šumavě, Novohradských horách nebo Jindřichohradecku. „Systém těchto linek poskytuje svobodnou volbu cestování. Můžete se z konečné stanice vrátit domů po vlastní ose nebo relaxovat v nedotčené přírodě a využít večerních spojů. Nemusíte se vracet ke svému zaparkovanému autu a můžete tak strávit příjemné dny pouze na kole," řekl Mrkvička.

Projekt Cyklotrans pro přepravu turistů v kraji funguje od roku 2003. Přes léto přepraví 19 tisíc turistů a přes 3300 kol.

Autoři | Foto kraj-jihocesky.cz

Štítky správa, doprava, turistika, Jihočeský kraj, cyklobusy, Česko, Šumava, okres Jindřichův Hradec, Novohradské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklobusy budou na jihu Čech jezdit i letos, vyrazí v sobotu 22. června  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.