Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Budějcích zastavil protidrogový vlak. Ukazuje, co dokáží drogy

Na nádraží v Budějcích dnes zastavil protidrogový vlak. Jízdenku do něj ale nepotřebujete. Místo cestování z bodu A do bodu B totiž nabízí jinou jízdu – drogovou. Interaktivní Revolution train vás vtáhne do pravdivého příběhu skupiny mladých lidí, kteří si drogou zničili život. A ne jen sobě.

Šest stříbrných obrněných vagónů skrývá čtyři kinosály, osm interaktivních místností, ve kterých zjistíte, jak snadné je propadnout drogám, a jak těžké je se závislosti zbavit. Během devadesáti minut vstoupíte do děje skupinky mladých lidí. Prvopočátek jejich dalšího osudu je v jedné cigaretě a sklence alkoholu.

„Linie programu vznikla, když se můj kamarád předávkoval pervitinem. Jeho příběh byl tak silný, že jsem si řekl, že je potřeba ukázat ho dalším lidem. Podařilo se nám ho převést do smysluplného muzea. Do vlaku jsme zkopírovali nebezpečná místa. Děti sledují film a když skončí, zvedne se plátno a prochází příběhem, který se skutečně odehrál,“ popsal autor projektu Pavel Tuma.

Příběh, který je podle skutečné události, skrývá tragédii, ale i šťastný konec. Po každé části filmu následuje část interaktivní, kde se například ocitnete ve vězení nebo u policejního výslechu. Víc už vám ale neprozradím. To musíte zažít sami.

A teď pár zajímavostí. Realizace vlaku přišla v roce 2003. Jeho stavba trvala deset let. Pilotní program byl spuštěn před čtyřmi lety. Protidrogový vlak zažil ale i pád na dno. Byl vykraden a to paradoxně uživateli drog. Škoda se vyšplhala na dva miliony korun. Revolution train můžete navštívit až do zítřejší šesté hodiny večerní. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky Protidrogový vlak, České Budějovice, drogy, závislost, příběh, droga

V Budějcích zastavil protidrogový vlak. Ukazuje, co dokáží drogy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.