Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fastfoody u nás změní omáčku a propagují to jako zcela nový produkt, stěžuje si recenzent JdemeŽrát

 
sobota, 15. června 2019, 14:57, aktualizováno 15. června 2019, 14:47

Na jaké jídlo se vyplatí zajít a čemu se raději vyvarovat? Nejen o tom je tvorba uživatele JdemeŽrát, který pravidelně publikuje své recenze na platformu Youtube, čímž získává statisíce shlédnutí a sklízí reakce restaurací. Jak vidí problém s plasty u jídla a jaký má problém s fastfoody se dozvíte v rozhovoru s Drbnou, kde se o své názory podělil.

Jak by podle vás měl vypadat ideální burger?
Je velmi jednoduché udělat burger, ale skvělý burger je již věda. Základem dobrého burgeru by měla být určitě měkká a čerstvá brioška, která je osmahnutá z vnější strany. Určitě se vyhnout brioškám ze supermarketu, které i některé restaurace používají a nikdy to nedopadá dobře. Dále je základem kvalitní maso, které nebude gumové. Zbytek je již čistě na preferencích každého z nás.

Při jedné recenzi váš účet sčítá minimálně čtyři hlavní jídla a kolikrát i dvakrát tolik. Co s jídlem poté děláte?
Vždy mám po boku profesionální tým jedlíků, kteří se nejčastěji skládají z rodiny a nebo z přátel. Není v mých schopnostech strávit všechno objednané jídlo i přesto, že bylo výborné. Bohužel restaurace jsou někdy schopné uvařit i jídlo, které bych ani psu nedal.

Když zrovna nenatáčíte, máte nutkání stále recenzovat?
Upřímně ani ne. Pokud je jídlo výborné nebo něčím zvláštní, tak většinou si najde své místo na mém Instagramu s mini recenzích. Rád tak představím divákům nové podniky, které by určitě neměli minout.

Jak sledujete kauzu, která chce omezit plasty a to včetně jídla a jeho dovozu. Jste pro? Vyzkoušel jste papírové brčko či jiné náhražky klasických plastů?
Z mého pohledu jsou brčka zcela zbytečná a snažím se jim vyhýbat. Co se týče plastových obalů, tak je to malé vítězství, protože neexistuje nic horšího, než plastový obal na jídlo, který ten pokrm zcela znehodnotí a rozmočí. Z takového důvodu jsou papírové obaly nejlepší volbou.

Ozývají se často restaurace s požadavkem na zhodnocení jejich menu a pokrmů?
Stává se to, dokonce si restaurace můžou objednat i samostatnou recenzi, která pak i vyjde na mém Youtubovém kanále se vším všudy. Kritiku nemírním, přistupuji ke každé recenzi spravedlivě, nehledě na to, zda někdo zaplatí.

Šetří na nás fastfoody oproti jiným západním zemím?
Úplně bych netvrdil, že šetří, ale spíše šidí. Ať už se podíváte do Německa, Polska a nebo kamkoliv jinam, tak naleznete velmi pestrou nabídku, která u nás chybí a tímto tempem bude ještě dál chybět. Fastfoody u nás změní omáčku a propagují to jako zcela nový produkt, přijde vám to v pořádku? Aby toho nebylo málo, tak přesně ty samé produkty po roce znovu nabízejí.

Na západě od nás je fastfood brán jako nejlevnější volba občerstvení, můžeme to samé říct i u nás?
Určitě ne. Restaurace nabídne častokrát levnější a pestřejší výběr, než který nalezneme u tuzemských poboček rychlého občerstvení. Jenže člověk má občas chuť si dát něco extrémně nezdravého a zaplnit tím svůj žaludek i přesto, že to není nejlevnější.

Máte pocit, že díky svým videím zlepšujete servis a kvalitu podniků, které jídlo dováží? Jak na to restaurace reagují?
Něco si z mých videí pravděpodobně vzali k srdci, ale nemyslím si, že moje tvorba má velký vliv, aby něco takového bylo možné. V oblasti obalů je to větší problém, než se může zdát a naštěstí postupem času si to i restaurace uvědomují a snaží se zlepšit. Z toho důvodu natáčím sérii retestů, kde restauraci po určitém čase opět zrecenzuji a společně s diváky můžeme vidět změny, které nastaly od minule.

Baví vás streetfood?
Je skvělý, tučný a nezdravý. Bohužel v Česku je praxe, že je zbytečně předražený a porce jsou minimální. Ničí to tak celý dojem z již tak zajímavého konceptu, na který v jiných zemích nedám dopustit. I proto si občas přeji mnohem větší žaludek, abych mohl ochutnat více, než jen pár kousků.

Když jsme to takhle nakousli, kterou kuchyni máte nejraději?
Spíš než o kuchyň určité země, se více zajímám o jejich styl úpravy masa. V podstatě preferuji jakoukoliv kuchyň, která obsahuje grilované maso a to třeba ruská kuchyně, kde se připravuje šašlik. Moje manželka je z Ruska, a tak to mám blízko k těmto jídlům.

Zaujal jste stovky tisíc lidí, kteří několikrát týdně koukají na vaše recenze. Může člověk v těchto dnech stále ještě zaujmout na platformě Youtube?
Ano, ale každým dnem je to těžší. Doba se stupňuje a lidé chtějí více reakcí v kratší době. Chtějí akci, chtějí být ohromeni. Už nestačí být jen dobrý, ale také přizpůsobovat svůj obsah mladšímu publiku. Naštěstí takové kroky dělat nemusím, ale pro nadcházející velikány na Youtube je to v podstatě nutností. Čest výjimkám, které takhle dnes nezačínají.

Napsal(a) Jaroslav Tomášek | Foto youtube.com
 


 

Kam dál?

Cyklobusy budou na jihu Čech jezdit i letos, vyrazí v sobotu 22....

sobota, 15. června 2019, 13:02

Cyklobusy společnosti Jihotrans Group zahájí letní provoz v Jihočeském kraji 22. června a provozovatel vypraví linky na několika...

Michal Brousil obhájil evropské zlato v disciplínách TFA

sobota, 15. června 2019, 09:56

Obrovského úspěchu pro jihočeský profesionální sbor dosáhl Michal Brousil, který potvrdil, že patří na špici evropské elity v...

Město zavede na akcích vratné kelímky. Některé budějcké podniky už je...

sobota, 15. června 2019, 08:19

Město se rozhodlo jít do boje s velkým množstvím plastů, které se nashromáždí během různých kulturních akcí. Chce zavést vratné...

V sobotu se přiženou bouřky a kroupy. V platnosti je výstraha s...

pátek, 14. června 2019, 20:02

Meteorologové vydali výstrahu před silnými bouřkami. Doprovázet by je měly kroupy a vítr, který může dosahovat rychlosti 90...

 
 
 

O čem píše Drbna.cz

ČSSR tlakem na řešení emigrace z NDR uspíšila pád berlínské zdi

Československá vláda na podzim 1989 tlačila na Německou demokratickou republiku, aby vyřešila krizi na západoněmecké ambasádě v Praze, přes níž se od jara pokoušely dostat na Západ tisíce východních Němců. Podle historika Oldřicha Tůmy z Ústavu pro soudobé dějiny tím uspíšila pád berlínské zdi. Praha a východní Berlín byly přitom do poslední chvíle blízcí spojenci, kteří si přáli udržení statu quo.

PRŮZKUM: Češi nadále hodnotí kvalitu vzdělávání kladně

Více než polovina Čechů je nadále přesvědčena o tom, že kvalita výuky na českých školách je dobrá. Nejlépe z hodnocení vycházejí stejně jako v předchozích letech gymnázia a základní školy. Na opačném konci žebříčku jsou odborné školy, přesto se jejich hodnocení od loňského roku mírně zlepšilo. Vyplynulo to z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM), které jeho výsledky poskytlo.

Podvodné e-maily lákaly ze stovek lidí čísla platebních karet

Nejméně stovky lidí v Česku dostaly v tomto týdnu podvodné textové zprávy, které informují o výhrách u obchodníků nebo nabízejí výhodnou koupi zboží a od zákazníků se snaží vylákat čísla platebních karet a následně peníze. Novináře o tom dnes informovala mluvčí internetového prodejce Alza.cz Patricie Šedivá. Útok se podle ní týkal i dalších prodejců, třeba dm drogerie. Český rozhlas Radiožurnál uvedl, že podvodníci se vydávali také za zástupce řetězců Penny Market a Tesco.