Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Z přírody zmizelo během jara přes 17 tisíc pneumatik

Česká republika během jara opět prokoukla, a to díky dobrovolníkům, kteří pod hlavičkou Ukliďme svět, ukliďme Česko provedli úklid snad v každém koutě naší země. Z přírody díky nim zmizelo přes 17 tisíc pneumatik a více než 2400 tun odpadů. Akce pokračuje na podzim v rámci Celosvětového úklidového dne 21. září.

Podle údajů, které máme k dispozici, se během jara konalo 3 458 úklidových akcí, do kterých se zapojilo téměř 145 000 dobrovolníků. Dobrovolníci z přírody odstranili 2 420 tun odpadů a z toho se jim téměř 500 tun podařilo vytřídit. Jedná se o rekordní účast, kdy se nám již během jara podařilo překonat počet dobrovolníků, který s námi uklízel za celý loňský rok,” shrnul dosažené výsledky Miroslav Kubásek ze spolku Ukliďme Česko.

Akce  vyvrcholí vyhlášením výsledků foto/video soutěže a hlasováním veřejnosti o nejlepší foto z úklidů na facebookové stránce Ukliďme Česko. „Nejvíce soutěžních příspěvků se nám sešlo v kategorii „Pneumatiky“, ty byly letos také hlavním tématem úklidových akcí a dobrovolníci jich napočítali bezmála 18 tisíc. Chtěli jsme tím především upozornit na to, že je zhola zbytečné je vyhazovat do přírody. Již několik roků u nás funguje systém zpětného odběru pneumatik, díky kterému je může každý motorista bezplatně odevzdat na jednom ze zhruba 3 000 sběrných míst,“ říká další z organizátorů, Radek Janoušek.

Úklidové akce budou znovu pokračovat na podzim a to 21. září při Celosvětovém úklidovém dni.

Tisková zpráva

Štítky odpadky, Ukliďme Česko, dobrovolníci, pneumatiky, Česko, příroda, jaro, pneumatika, Miroslav Kubásek, Celosvětový úklidový den

Z přírody zmizelo během jara přes 17 tisíc pneumatik  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.