Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Táboře proběhne o víkendu den s IZS. Po obloze se prožene i Šonka

Sobota bude v Táboře patřit záchranářům, policistům, hasičům a v neposlední řadě i armádě. V areálu odpočinkové zóny Komora se uskuteční už třetí ročník akce Den s Integrovaným záchranným systémem. Svou účast přislíbil i jeden z nejlepších pilotů světa Martin Šonka.

Připraveny jsou akční ukázky v podání policistů, hasičů i zdravotnických záchranářů, jako například koordinovaný zásah všech složek IZS při vážné dopravní nehodě. Profesionální zásah proti ozbrojeným a tudíž velmi nebezpečným pachatelům předvede Speciální jednotka Temelín. Dalšími akčními ukázkami budou zákrok pořádkové jednotky policie proti narušitelům veřejného pořádku. Ukázka výcviku a nasazení služebních psů policie a rovněž tak psů vojenské policie. Chybět nebude ani záchrana osob ve výškách.

„Jsme nesmírně rádi, že naši akci svým jedinečným vystoupením přislíbil podpořit jeden z nejlepších pilotů světa, a to, mimo jiného, loňský vítěz série mezinárodních závodů Red Bull Air Race Martin Šonka, který vzlétne kolem 11 hodiny,“ uvedl tiskový mluvčí policie Miroslav Doubek.

Kromě ukázek jsou připraveny i soutěže pro děti i dospělé. Na místě bude k vidění i nejnovější policejní, hasičská, záchranářská a vojenská technika. 

Foto pcr.cz

Štítky IZS, policie, akce, Tábor, Martin Šonka, Temelín, Red Bull

V Táboře proběhne o víkendu den s IZS. Po obloze se prožene i Šonka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.