Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Oprava brouzdaliště u Malého jezu je dokončena. Vyšla na milion korun

Opravy brouzdaliště, které bylo ve velmi špatném stavu, byly po dvou měsících dokončeny. Do brouzdaliště zatím přitéká voda ze starého nátoku. To se ale změní. Kompletně hotovo by mělo být příští rok na jaře.

Vodní dílo vzniklo v roce 1930. Jeho provozovatelem je společnost Čevak. Právě ta upozornila na špatný stav brouzdaliště. „Betonové dno brouzdaliště vykazuje četné praskliny, čímž dochází drolení povrchu a tvorbě děr. Břehy brouzdaliště z lomového kamene mají vydrolené spáry. Je nutné břehy částečně rozebrat, stavebně obnovit a brouzdaliště po celém obvodu vyspárovat,“ vysvětlil technický ředitel Čevaku Jiří Lipold.

„Zatím tam teče voda ze starého nátoku, což se ale změní. Letos totiž město chystá zpracování projektové dokumentace na realizaci zcela nového přítoku vody z Mlýnské stoky a pokud vše půjde podle představ, mělo by být všechno hotovo na jaře roku 2020,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec.

Do budoucna bude podle Lipolda nutné položit nové přívodní potrubí od jímacího objektu na Mlýnské stoce až po vodopád Brouzdaliště u Malého jezu. Stávající přívodní potrubí je totiž na konci své životnosti a má řadou závad. „Město v příštím roce počítá s kompletní obnovou,“ uvedl náměstek Moravec.

Foto c-budejovice.cz

Štítky Malý jez, oprava, Čevak, České Budějovice, brouzdaliště, Ivo Moravec, Mlýnská stoka (České Budějovice)

Oprava brouzdaliště u Malého jezu je dokončena. Vyšla na milion korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.