Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

ANKETA: Otevřený přístup k řece u slepého ramene? Město uvažuje o odstranění částí zábradlí

Líbil by se vám další otevřený přístup k řece ve městě? Tak zní anketní otázka na facebookovém profilu města. To uvažuje, že by modré zábradlí v úseku od Železné panny k lávce na Sokolský ostrov odstranilo.

Podle města je na mnoha místech v Budějcích přístup k řece omezen. „Myslíme si, že po vzoru Sokolského ostrova a Háječku by se měl přístup k řekám otevřít a být bez zbytečných bariér. Rádi bychom to vyzkoušeli na Malši a u slepého ramene,“ stojí v příspěvku. Město připravilo i vizualizaci, na které mohou lidé vidět, jak by část slepého ramene bez zábradlí vypadala.

„Proč zrovna toto místo je jednoduché. Je tam travnatá louka, takže tam není přímý kontakt s komunikací. Je to v podstatě stejné, jako na Sokolském ostrově,“ vysvětlil náměstek primátora Juraj Thoma.

Pod příspěvkem se hned objevily jak pozitivní, tak i negativní názory. „Už vidím, jak tam spadne první dítě a zábradlí se bude urychleně vracet,“ napsal David„To je super, že se nad tím zamejšlíte. Říkám si to pokaždé, když jdu okolo, proč tam to zábradlí vůbec je. Klidně bych šel o krok dál a řeku zpřístupnil víc, klidně "jen" protáhnout ten kousek schodiště, co je v zatáčce. Určitě s tím jde pracovat víc koncepčně,“ myslí si Petr.

Lidé mohou na Facebooku města hlasovat o odstranění nebo ponechání zábradlí ještě 26 dní.

Chcete slepé rameno bez zábradlí?

Celkem hlasovalo312 čtenářů

Foto Jana Kroneislová

Štítky slepé rameno, zábradlí, České Budějovice, Juraj Thoma, Malše, Háječek, Facebook

ANKETA: Otevřený přístup k řece u slepého ramene? Město uvažuje o odstranění částí zábradlí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.