Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kempy na jihu Čech před sezonou reagují na vyšší nároky turistů

Na stále se zvyšující nároky návštěvníků reagují v posledních letech provozovatelé kempů a tábořišť v Jihočeském kraji. Vylepšují proto před začínající sezonou zázemí, aby vyhověli požadavkům turistů. Jedná se například o možnost kvalitnějšího připojení k elektřině, nabídku sítě wifi nebo modernizaci záchodů a sprch.

V minulosti třeba patřilo ke standardu, že turisté při splouvání řek přespávali ve spacáku ve stanech. „Teď už je takových případů málo. Proto upravujeme chatky podle požadavků. K normě patří postele s peřinami a polštáři. Aby si turisté v lodích nemuseli skoro nic vozit,“ řekl Pavel Mačuda ze společnosti Ingetour, která má kolem Vltavy několik tábořišť a půjčoven lodí.

Návštěvníci kempu ve Vyšším Brodě budou moci letos využít 16 nových chatek. V tábořišti Vltavan u Českého Krumlova zase provozovatelé postavili velkou společenskou místnost. „Je to něco jako klubovna. Lidé si ji mohou dopředu zamluvit, pokud by tam chtěli mít oslavu nebo jinou akci. Jinak bude místnost s krbem k dispozici všem návštěvníkům kempu,“ dodal Mačuda.

Vltavu v úseku mezi Vyšším Brodem na Českokrumlovsku a Boršovem na Českobudějovicku každý rok spluje na 250 tisíc lidí. V posledních letech tuto formu turistiku začali ve větší míře využívat cizinci.

Novinky na sezonu připravují také kempy kolem lipenské přehrady, které patří mezi vyhledávané lokality. Provozovatel Camping Resortu ve Frymburku Hanne Wilzing nechal udělat novou elektrifikaci celého kempu. Jedná se o moderní přípojky pro pohodlí hostů se vzdáleným přístupem na ovládání elektřiny přímo z recepce. „Dnes mají lidé v karavanu pračky, myčky, kávovary, televize, některé jsou klimatizované, ale viděl jsem i vyhřívanou podlahu,“ uvedl Wilzing, který pochází z Nizozemska. Kapacita kempu je 140 karavanových a stanových míst a 107 lůžek na ubytování v mobilních domcích, při maximální obsazenosti se v areálu ubytuje až 600 lidí.

Kemp Modřín v Lipně nad Vltavou letos investoval především do zázemí. Návštěvníci budou moci využít rekonstruované sprchy s regulací teploty vody, nové venkovní sprchy na pláži nebo půjčovnu šlapadel a dalších plavidel. „Nová půjčovna je přímo na pláži v kempu a hosté tak mohou přímo od stanu vyrazit třeba na projížďku na Králičí ostrov,“ uvedl mluvčí Lipna Vojen Smíšek.

Autoři

Štítky rekreace, turistika, Jihočeský kraj, Česko, sprcha, Vltava, Vyšší Brod, Spolek Vltavan, Vodní nádrž Lipno, Český Krumlov, Nizozemsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kempy na jihu Čech před sezonou reagují na vyšší nároky turistů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.