Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO/ VIDEO: Na náměstí se rozdával chléb a sádlo. Máme toho dost, adresovali lidé Babišovi

Několik stovek lidí se dnes připojilo k dalšímu protestu Máme toho dost! Chceme demisi, kterou pořádá už tradičně sdružení Společně udržme demokracii a Milion chvilek pro demokracii. Lidé přišli na náměstí vyjádřit nesouhlas s jednáním premiéra Andreje Babiše. Podepsat mohli i petici.

Před začátkem akce nabízela jedna ze spoluorganizátorek demonstrantům chléb se sádlem a škvarky. „Někdo rozdává koblihy, někdo chleba se sádlem,“ komentoval se smíchem jeden z příchozích.

Úvodního slova se krátce po půl sedmé ujala už tradičně jedna z hlavních organizátorek Barbora Doležalová. „Nechceme být neustále obklopováni nepravdami a chceme slyšet jasné slovo, chceme vidět dialog a jasné řešení,“ vysvětlila. Její proslov doprovázel mohutný potlesk. Mikrofonu se ujali i politolog Bohumil Doležal nebo Jiří Šesták. Zaznělo také prohlášení spolku Milion chvilek pro demokracii.

Na náměstí dnes dorazilo podle Doležalové zhruba pět set až šest set lidí. „Není mi to jedno. Podepsala jsem petici a chtěla jsem ji podpořit i svou přítomností tady,“ popsala Markéta z Českých Budějovic. „Na akce chodíme pravidelně. Věříme, že se už musí něco změnit. Myslím si, že ačkoliv to tak nevypadá, i politici už registrují, co se děje a není jim to příjemné,“ popsal další z demonstrantů.

I dnes dorazili lidé s transparenty hlásajícími „Ryba smrdí od hlavy!“, „Nahrabal si vem ho čert, Hrabiše i Bagrofert“ nebo „Spravedlnost je dáma, ne Burešovo kurtizána“. Jiní si na kabáty připnuli placky s přeškrtnutou Babišovou podobiznou. 

Protest na budějckém náměstí

Úterý, 28. května 2019, 19:49

Protest na budějckém náměstí
Protest na budějckém náměstí

V Českých Budějovicích jde o třetí akci. Je vidět obrovský progres. Začínali jsme na dvou až třech stovkách lidí a dneska bych se nebála říct, že je tady zhruba pět set až šest set lidí,“ řekla Doležalová

Většina přítomných se chystá 4. června na demonstraci do Prahy. Podle organizátorů půjde o největší demonstraci od roku 1989.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky demonstrace, Andrej Babiš, Milion Chvilek, protest, náměstí Přemysla Otakara II, demokracie, chléb, sádlo, Bohumil Doležal, Jiří Šesták, České Budějovice, Praha

FOTO/ VIDEO: Na náměstí se rozdával chléb a sádlo. Máme toho dost, adresovali lidé Babišovi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.