Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Hru o trůny sledovali i na Ministerstvu zahraničních věcí, dnes vyzradili konec

Seriál Hra o trůny poslední týdny doslova hýbal světem. Zejména tím na sociálních sítích. Vše samozřejmě vyvrcholilo dlouho očekávaným posledním dílem. I v Česku každý díl seriálu hltaly desetitisíce fanoušků. Mezi nimi třeba i Ministerstvo zahraničních věcí.

Ministerstvo zahraničních věcí mělo dneska očividně potřebu se podělit o dojmy z posledního dílu seriálu Hra o trůny. Na svém facebookovém profilu zveřejnilo komentář k poslednímu dílu. „Ministerstvo zahraničních věcí vítá ukončení dlouholeté občanské války v Západozemí. Zvolení Brandona Starka vnímáme jako pozitivní krok k posílení stability království a pro zlepšení životních podmínek obyvatelstva,“ uvádí Ministerstvo zahraničních věcí.

Díky tomu si ale vysloužilo hned několik přezdívek, jako třeba „Ministerstvo spoilerů“, jak napsal Štěpán Š. Ačkoli to Ministerstvo zahraničních věcí nemělo možná v úmyslu, zkazilo tak sledování seriálu těm, co ještě k poslednímu dílu osmé série nedostali. „Ty jo, už můj vlastní stát se mi snaží spoilovat seriály,“ komentoval Viktor D.

Celkově ale status lidi spíš pobavil. Navíc se ukázalo, že Hru o trůny sledovali nejen na ministerstvu. Vzápětí totiž na příspěvek reagoval Ústav mezinárodních vztahů. Ten přišel s opravdu promyšleným komentářem. „Změna systému vládnutí je sice méně revoluční vůči původně navrhované demokracii, momentálně ale opravdu lze očekávat jisté zlepšení podmínek pro obyvatele Západozemí. Země vyčerpaná válkou dostane možnost obnovy, a pokud se podaří prosadit smysluplné projekty jako kanalizace, můžeme hovořit o osvíceném vládnutí. Otázkou ale zůstavá, jako vždy, nástupnictví Brandona Starka, ale i nevyjasněné mocenské ambice Severního království. Turbulence můžou přinést také nové objevy zemí na západě či hrozba zpoza zdi,“ napsal Ústav. Tam se očividně do seriálu fakt zažrali.

A protože Češi mají k humoru blízko, nejeden komentář pod příspěvkem Ministerstva reflektuje současné dění a propojuje seriál s realitou. „Jak to bude s možností vycestovat na Sever po odtržení od zbytku království? Vyjednali dohodu nebo jde o tvrdý Nordxit?“ ptá se David H. „Plánuje se Česká republika podílet v rámci rozvojové pomoci na obnově Západozemí? Kontinent jako takový by mohl znamenat velmi zajímavé obchodní příležitosti, například v oblasti stavebnictví nebo strojírenství, i pro české exportéry,“ komentovala Kateřina K.

Autoři | Foto HBO

Štítky game of thrones, Hra o trůny, ministerstvo zahraničních věcí, facebook, Ministerstvo zahraničních věcí České republiky, Česko, Západozemí

Hru o trůny sledovali i na Ministerstvu zahraničních věcí, dnes vyzradili konec  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.