Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Krumlovsku se lidé probudili do rekordně mrazivého rána

Česko má za sebou další mrazivou noc, ve které padaly teplotní rekordy. Dosud nejnižší teploty pro 8. květen meteorologové naměřili na šestadvaceti ze zhruba 150 stanic, které fungují alespoň třicet let. Nejchladněji bylo na stanici Kvilda-Perla, minus osm stupňů Celsia, rekord tam ale nepadl.

Z rekordních teplot byla nejnižší ve Vyšším Brodě na Českokrumlovsku, kde dnešních minus 3,8 stupně Celsia o desetinu překonalo dosavadní minimum z roku 1979. Mráz výrazněji zasáhl i Šumavu. „Šumava z toho obvykle vystupuje, když je jasno,“ podotkla meteoroložka Marie Odstrčilová.

Předchozí noc, kdy teplotní minima zaznamenala zhruba čtvrtina měřicích stanic, byla proti té dnešní zřejmě chladnější. Obě se ale vymykají dlouhodobému nočnímu průměru na začátku května, který je kolem šesti stupňů Celsia.

V dalších dnech už by díky velké oblačnosti mrznout nemělo. Studený vzduch se ale má podle předpovědi do Česka vrátit na přelomu tohoto a příštího týdne.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, mráz, rekord, Česko, stupeň Celsia, Šumava, okres Český Krumlov, Vyšší Brod

Na Krumlovsku se lidé probudili do rekordně mrazivého rána  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.