Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zbytek května bude nezvykle chladný, v noci může mrznout

Zbytek května bude zřejmě nezvykle chladný. Třeba příští týden může v noci i mrznout a přes den se teploty dostanou nejvýše na 18 stupňů. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), a z týdenní předpovědi počasí. Pršet bude asi také více, než je pro toto období obvyklé, a to hlavně v příštím týdnu.

V příštích čtyřech týdnech, od 6. května do 2. června, budou podle ČHMÚ teploty s největší pravděpodobností pod dlouhodobým průměrem. Nejchladnější a nejdeštivější bude příští týden. „Očekáváme, že týdenní průměr teploty vzduchu bude až kolem čtyř stupňů pod normálem,“ sdělili meteorologové.

Příští týden v pondělí a úterý může v noci klesnout rtuť až na minus jeden stupeň Celsia a přes den vystoupá maximálně na 11 až 13 stupňů. V dalších dnech budou teploty stoupat, ale i v závěru týdne budou v noci jen několik stupňů nad nulou a ve dne nepřesáhnou 18 stupňů. Po většinu týdne bude asi oblačno až zataženo s deštěm.

V dalších týdnech se pak bude podle ČHMÚ oteplovat a srážek bude ubývat. I v týdnu na přelomu května a června však bude týdenní průměr denních teplot pravděpodobně jen kolem 20 stupňů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, mráz, Český hydrometeorologický ústav

Zbytek května bude nezvykle chladný, v noci může mrznout  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.