Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Okolnosti kolem sportovní haly prověřuje policie. Vyžádala si materiály k připravovanému projektu

Nekonečný příběh kolem bourání staré sportovní haly a výstavby Multifunkčního centra Dlouhá louka pokračuje. Radnice sice projekt dočasně smetla ze stolu, celou kauzou se ale začala zabývat policie, která k záměru obdržela trestní oznámení. Primátor si ale není vědom žádného pochybení ze strany radnice.

V druhé polovině dubna přišla na budějckou radnici výzva k předložení některých dokumentů. Policie mimo jiné požadovala identifikaci všech členů Rady města od roku 2018 do současné doby, dále chtěla písemnosti k vypsání a rušení veřejných zakázek z loňského a letošního roku nebo seznam firem přihlášených do výběrového řízení. V pátek pak měla na radnici dorazit rozšiřující výzva.

Informaci o trestním oznámení policie potvrdila. „Trestní oznámení k výstavbě multifunkčního centra jsme přijali, podrobnosti ale k případu poskytovat nebudeme,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Všechny požadované dokumenty podle primátora Jiřího Svobody radnice policii dodala. „Město podle našeho mínění postupovalo vždy v souladu s právními předpisy, takže se nedomnívám, že by z naší strany došlo k nějakým pochybením. Na všechna rozhodnutí jsme si navíc nechali udělat právní posudky,“ řekl k celé situaci Svoboda.

Podle opozice není tento průběh překvapivý. „Jen to potvrzuje to, na co jsme dlouhodobě upozorňovali. Kroky radnice byly naprosto nekonzistentní. Jednou výběrové řízení vypíšou, pak ho zruší, tvrdí, že na něj peníze mají, pak zase peníze nemají, objeví se posudek, na kterém se to celé zřítí, přitom upřímně řečeno v něm není nic, o čem bychom v kritice nemluvili. Hala byla politickou dohodou na uzavření koalice a nikdo jí nevěnoval pozornost a nakonec na to doplácí město České Budějovice a sportovci, kteří by tady ty prostory potřebovali,“ uvedl Martin Kuba.

Multifunkční centrum se mělo začít stavět letos v květnu. Na posledním jednání zastupitelstva ale hnutí Občané pro Budějovice oznámilo, že projekt dále nepodporuje. Hlavním důvodem byl posudek, který udajně zadržoval bývalý náměstek František Konečný, a který hodnotil projekt kriticky.

Nyní není jasné, zda bude město v projektu pokračovat. Svoboda před časem uvedl, že koalice multifunkční centrum chce, ale ne v připravované verzi. Připustil, že ani není vyloučeno, že by centrum stálo na jiném místě. To by znamenalo odklad demolice současné haly.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky krimi, Multifunkční centrum Dlouhá louka, sportovní hala, policie, projekt, radnice, Jiří Svoboda, Martin Kuba, František Konečný, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Okolnosti kolem sportovní haly prověřuje policie. Vyžádala si materiály k připravovanému projektu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.