Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeské divadlo rozdalo ocenění za nejlepší výkony loňského roku. Nejoblíbenější byla Prodaná nevěsta

Konec dubna se v Jihočeském divadle nesl ve znamení ocenění. Už po dvaadvacáté se totiž rozdávaly tradiční ceny Jihočeské Thálie za nejlepší výkony umělců v roce 2018. Radovat se mohly například Jana Šrejma Kačírková nebo Eliška Weissová. Nejoblíbenější inscenací se stala Prodaná nevěsta.

Ceny Stanislavy Součkové a Karla Rodena byly předány umělcům za operní, činoherní a baletní jevištní výkony, do rukou herců Malého divadla putovaly ceny Arnoštky a Matěje Kopeckých. Ocenění a sošku získali také divácky nejoblíbenější umělkyně, umělec a inscenace.

Držiteli Jihočeské Thálie 2018 se stali v oboru balet Petronela Bogdan a Magnum Phillipy, v oboru činohra Beáta Kaňoková a Pavel Oubram, v oboru opera Eliška Weissová a Titusz Tóbisz a za role v inscenacích souboru Malého divadla pak Lucie Valenová a František Hnilička.


Magnum Phillipy. Zdoj: Jihočeské divadlo Foto: Petr Zikmund

Nejoblíbenější inscenací roku 2018 určili diváci operu Prodaná nevěsta v režii Marka Mokoše. Roli Mařenky v ní zahrála Jana Šrejma Kačírková, která se také stala nejoblíbenější umělkyní roku. Nejoblíbenějším umělcem Jihočeského divadla se za uplynulý rok stal Amir Khan, který se divákům představil v Prodané nevěstě v roli Jeníka.

Foto Jihočeské divadlo/ Petr Zikmund

Štítky Jihočeské divadlo, Thálie, Prodaná nevěsta, Jana Šrejma Kačírková, ocenění, Karel Roden, Matěj Kopecký, Stanislava Součková, Beáta Kaňoková, Metzlův dům, Amir Khan, Arnoštka

Jihočeské divadlo rozdalo ocenění za nejlepší výkony loňského roku. Nejoblíbenější byla Prodaná nevěsta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.