Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve Stromovce se opět poběží Modrý běh. Pomůže lidem s autismem

Organizace Auticentrum pomáhající dětem a dospělým lidem s autismem pořádá už tradičně charitativní akci Modrý běh, která probíhá v rámci mezinárodní kampaně „Light it up blue“ nebo-li „Rozsviťme se modře“. Jejím cílem je upozornit na problematiku poruch autistického spektra. Akce se koná v sobotu 27. dubna v českobudějovické Stromovce a moderovat ji bude herečka Dana Verzichová.

Výtěžek běhu je určen na zajištění kvalitních služeb pro klienty s autismem. Modrá barva v názvu akce symbolizuje komunikaci a sebevyjádření, tedy jednu z oblastí, v níž mají lidé s autismem největší potíže, a která je pro jejich pochopení a začlenění podstatnou bariérou. 

Jako každý rok je akce určena všem, kteří chtějí podpořit lidi s autismem a pomoci tak dobré věci. Připraveny jsou trasy pro sportovce i nesportovce v délce 900 m, 3,5 km a 7 km. Sportovci mohou běžet tras více. Pro nejmenší je připravena trasa 100 m a pro všechny zvídavé účastníky zajímavá naučná stezka se zábavnými úkoly. Start a cíl běhu bude u dětského hřiště ve Stromovce. Registrovat na jednotlivé běhy se můžete už nyní na facebookové stránce Auticentrum nebo přímo na místě akce od 9:00 hodin. Pro prvních 200 zaregistrovaných účastníků je připraven malý dárek.

Přes den se můžete těšit na bohatý doprovodný program, o který se postará kapela YAMABAND a její zpěvačka Nikola Votrubová, bubeníci z Wild Sticks, taneční skupina Dance4mom, akrobati z Akrojógy, stepařky z uskupení Blueberry a tanečníci Sharks Cherleaders z Ledenic. Nenechte si ujít postavení a vzlétnutí horkovzdušného balónu, modrý fotokoutek nebo autogramiádu fotbalistů Dynama. Děti se budou moci vyřádit nejen na hřišti ve Stromovce, ale i na skákacích hradech a trampolíně.

A co je navíc připraveno pro ty, kteří přijdou podpořit? Všichni zaregistrovaní účastníci budou zařazeni do slosování o hodnotné ceny, kterými podpořili akci sponzoři. Vyhrát můžete volné vstupenky do nově otevřené JUMP arény, Hopsária a BabyCentra Šikulka, poukazy na masáž, občerstvení v Mc Donalds nebo vstupenky na představení na otáčivé hlediště v Českém Krumlově.

Losovat se budou také poukazy na čištění interiéru aut od firmy Ladvik. Nebude chybět ani jídlo a pití, pro gurmány budou speciálně připraveny polévky od Soup Culture, tortilly a lívanečky z bistra Jdem tam nebo zákusky a káva od RAW Kočovka. Akci podpořil také minipivovar Beeranek, Šumavský pramen, Čevak, Madeta a rodiče dětí s autismem.

Na akci se podílejí rodiče a přátelé lidí s autismem ze spolku Autisté jihu. Modré oblečení na akci je více než vítáno.

Tisková zpráva

Štítky Auticentrum, autismu, Modrý běh, sport, pomoc, autismus, Stromovka, Dana Verzichová, Sharks, Madeta, ŠUMAVSKÝ PRAMEN a.s.

Ve Stromovce se opět poběží Modrý běh. Pomůže lidem s autismem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.